/

Év eleji rohamot indított a váltságdíjszedő kártevő új változata

2015.01.21.

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. A decemberi toplista mellett egy hazánkban is jelentős januári veszélyre figyelmeztet a cég. A napokban ugyanis egy váltságdíjszedő és fájljainkat titkosító kártevő vadonatúj változatát jelentették Magyarországról, valamint a kelet-közép európai régió több országából is. A naprakész ESET biztonsági programmal rendelkező felhasználók gépe már megfelelő védelemmel van ellátva.

Tovább »

Képes malware történelem és novemberi vírustoplista az ESET-től

2014.12.22.

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. Az idei év novemberének statisztikája mellett a vállalat egy infografikában mutatja be a malwarek fejlődésének történetét első megjelenésüktől napjainkig.

Tovább »

Európa a bitcoint követelő zsarolóprogram árnyékában

2014.12.17.

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET kanadai kutatói megvizsgálták az először az év elején megjelenő TorrentLocker nevű zsarolóprogram működését. A malware legutolsó változata legalább 40 000 rendszert fertőzött meg pár hónap alatt, leginkább európai országokban szedve áldozatait. Az ESET biztonsági kutatói most elkészítették a zsarolóprogramra vonatkozó kutatás háttéranyagát, amely a malware viselkedésének vizsgálatát és részletes elemzését tartalmazza.

Tovább »

Az ESET vadonatúj üzleti kínálattal érkezik 2015-ben

2014.12.15.

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET bemutatta legújabb biztonsági termékpalettáját, amely 2015 első felében válik elérhetővé Magyarországon OS X, Windows és Android platformokon is. A teljesen új ESET végpontvédelem átfogó biztonsági megoldásokat nyújt bármilyen méretű vállalat számára.

Tovább »

Díjakkal robbant be az ESET Smart Security 8

2014.12.04.

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET Smart Security termékének legújabb kiadását díjnyertes pontszámmal minősítették a legutóbbi AV-Comparatives Performance Test-en, illetve az AV-Test Self-Protection for Antivirus Software tesztjén is. Mindkét elismerést egy-egy független és elismert tesztszervezet osztotta ki, amelyek vizsgálatánál minden versenytársát megelőzte az ESET megoldása.

Tovább »

A HTML trójaiak riogattak minket októberben

2014.11.15.

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 2014 októberében az előző hónapban a lista élén felbukkanó HTML/Refresh maradt az első helyen. Hatodik helyen tért vissza viszont a sokáig kiszorult HTML/ScrInject trójai, illetve eggyel előkelőbb pozícióba lépett viszont a Win32/RiskWare.NetFilter, az előző havi ötödik helyezést cserélte fel immár a negyedikre.

Tovább »

Hello Halloween: gépeinket is támadják a zombik

2014.11.03.

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET kutatói Halloween alkalmával védelmi tippeket adnak az ilyenkor fokozódó veszélyek miatt, és összegyűjtötték az öt legfélelmetesebb zombi botnetet.

Tovább »

Megérkezett az ESET NOD32 Antivirus 8 és az ESET Smart Security 8

2014.10.22.

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET bemutatta biztonsági szoftver termékeinek legújabb otthoni verzióját: megérkezett az ESET NOD32® Antivirus 8 és az ESET Smart Security® 8. A legújabb kiadás Botnet elleni védelmet és továbbfejlesztett Exploit blokkoló funkciókat tartalmaz, amelyek a biztonsági rések, az adathalászat és a közösségi hálózatokon terjedő kártevők ellen védenek.

Tovább »

Újoncok és veteránok a szeptemberi vírusok toplistáján

2014.10.16.

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 2014 szeptemberében az előző havi listához képest több változás történt. Az egyik legjelentősebb változást a Conficker féreg kiesése jelentette ebben a hónapban, aminek helyére természetesen érkeztek újoncok. Közülük egyből listavezetőként bukkant fel a HTML/Refresh kártevő, vagy a kilencedik helyen található Win32/Danger.DoubleExtension trójai.

Tovább »

Évente 190 000 mobiltelefont hagynak a londoni taxikban

2014.10.07.

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET felmérést végzett és ennek eredménye szerint a londoni taxi sofőrök évente összesen 190 000 darab mobiltelefont találnak az autójuk hátsó ülésén. Az ESET ezzel a felméréssel kívánja felhívni a figyelmet, hogy adataink védelme érdekében magán és céges telefonjaink is igényelnek back up mentéseket, jelszóvédelmet és titkosítást, hogy hasonló szituációban adataink ne kerüljenek illetéktelenek kezébe.

Tovább »

  • 1/23