/

Július a Flash alapú sebezhetőségek hónapja volt

2015.08.18.

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, melyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 2015. júliusában új kártevő jelent meg a listán, méghozzá egyből a második helyen debütált. Újabb verzió képviselteti magát az LNK/Agent trójai családból, illetve visszatért a HTML/Refresh, ezúttal kilencedik helyezettként.

Tovább »

Egy kémprogram működési mechanizmusának titkai

2015.08.07.

Esküvői meghívóba és a Truecrypt titkosító szoftverbe is rejtettek trójai kártevőt a kiberbűnözők A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET kutatói arról számoltak be Operation Potao Express című összefoglalójukban, hogy sikeresen azonosítottak be egy Win32/Potao nevű kártevő családot. Bár az első verziók mintáit már 2011 óta detektálja számos antivírus megoldás, az okokról, motivációkról és a háttérben zajló folyamatokról idáig csak keveset tudhattunk.

Tovább »

5 lépés a Windows 10-re való biztonságos áttéréshez

2015.07.29.

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET hivatalosan is bejelentette, hogy a Windows platform alatt működő otthoni (7-es és 8-as verzió) és üzleti (5-ös és 6-os verzió) megoldásai kompatibilisek a Microsoft legújabb operációs rendszerével is. A július 29-én megjelenő Windows 10 telepítése során azonban érdemes néhány biztonsági lépést megtenni vagy átgondolni.

Tovább »

Adattörlő féreg lett az éllovas júniusban a vírusok között

2015.07.28.

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 2015 júniusában az alábbi 10 károkozó terjedt a legnagyobb számban. Az első nyári hónapban a mezőny élére lépett a Win32/Bundpil féreg, amely különösen veszélyes, hiszen külső adathordozókon terjedve valódi károkozásra is képes, így a meghajtókról mind a futtatható, mind pedig a mentési Backup állományokat törölheti.

Tovább »

Facebook azonosítókat tulajdonítottak el Androidos játékok

2015.07.15.

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET legújabb elemzésében a Google Playen található két játékot vizsgálta, amelyekbe adathalász funkciót programoztak. A Cowboy Adventure  és Jump Chess nevű játékok olyan trójai programot tartalmaztak, amelyek lehetővé tették a játékosok Facebook adataink eltulajdonítását. A Google azóta törölte az alkalmazásokat és telepítés előtt figyelmezteti a felhasználókat.

Tovább »

Vírusok és veszélyek a fesztiválok és nyaralások alatt

2015.07.02.

A fiatalok és családok számára is elkezdődött a nyári szezon. Akár fesztiválozni indulnak a fiatalok, akár nyaralni a családok az okostelefonok, táblagépek és laptopok nélkül már egyre nehezebben tudják elképzelni a pihenésük időszakát. A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET szakértői most néhány tippet és tanácsot adnak, az online eszközeink biztonságos és körültekintő használatához, ami a gondtalan nyaralásunk alapja lehet.

Tovább »

Az ESET rendszeres biztonsági frissítéseket ad ki a megoldásaihoz

2015.06.30.

Az ESET a termékeit és szolgáltatásait javító rendszeres frissítések kiadásával alkalmazkodik a folyamatosan változó biztonsági környezethet. Fontosnak tartjuk, hogy felhasználóink az elérhető legjobb védelem érdekében folyamatosan naprakészen tartsák biztonsági szoftverüket.

Tovább »

Nepál is felkerült a csalók térképére

2015.06.19.

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 2015 májusában a legnagyobb számban terjedő kórozók top 10-es listájában ismét volt nagy visszatérő. Különlegességként említhető, hogy a nepáli földrengést is kihasználták a bűnözők, és számos átverési próbálkozást regisztráltak: kártevős oldalak, kémprogramos linkek szerepelnek szenzációs felvételeket ígérő álhírekben, az állítólagos jótékonysági gyűjtés kapcsán terjesztett kéretlen üzenetekben.

Tovább »

Autorun vírus: eltűntnek nyilvánítva

2015.05.22.

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 2015 áprilisában a következő 10 károkozó terjedt a legnagyobb számban.

Tovább »

Semmi sem elképzelhetetlen: Linux rendszerekből épült botnet hálózat

2015.05.08.

A Mumblehard kártevő veszélyt jelent a Linux és BSD webszerverekre egyaránt A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET kiadta ‘Unboxing Linux/Mumblehard - Muttering Spam for your Servers’ című kutatását, amely a Mumblehard kártevő felépítését és tevékenységét vizsgálja.

Tovább »

  • 1/25