/

Túszul ejtett Apple felhasználók

2014.07.17.

Az ESET statisztikái alapján összeállított júniusi víruslistából megtudhatjuk, hogy immár kilencedik hónapja listavezető a mentéseket törlő Win32/Bundpil féreg. A dobogó második fokára egy régi ismerős, a JS/Kryptik trójait került, amivel 2009-ben találkozhattunk utoljára. A JS/Kryptik trójai egy általános összesítő elnevezése azoknak a különféle kártékony és olvashatatlanná összezavart JavaScript kódoknak, amely a különféle HTML oldalakba rejtetten beágyazódva észrevétlenül sebezhetőségeket kihasználó kártékony weboldalakra irányítja át a felhasználó böngészőprogramját. Régi-új szereplő található a toplista kilencedik helyén is a HTML/Iframe.B.Gen vírus személyében, amely fertőzött weboldalakon keresztül terjed.

Tovább »

Tavasszal nem változtak a toplistás vírusok

2014.06.24.

Az ESET statisztikái alapján összeállított májusi víruslistából megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. A rekkenő hőségben a mezőny teljes egésze változatlan sorrendben végzett az előző hónaphoz képest, mindössze a számarányok tekintetében történt némi átrendeződés. Továbbra is a mentéseket törlő Win32/Bundpil féreg vezet, amely tavaly októbere óta, immár nyolcadik hónapja listavezető.

Tovább »

A zsaroló programok már a mobiljainkat sem kímélik

2014.06.06.

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET mérnökei múlt hétvégén fedezték fel a vadonatúj Android platformon terjedő trójait, amely zsaroló programként terjed és titkosítja mobil eszközeink SD kártyáját. Az ESET szakemberei nem javasolják a kért pénz kifizetését.

Tovább »

A toplistás kártevők fele trójai

2014.05.19.

Az ESET statisztikái alapján összeállított víruslista április mezőnyének első része jobbára változatlan, így továbbra is a mentéseket törlő Win32/Bundpil féreg vezet, amely immár 2013 októbere óta folyamatosan az élen van. Hozzá hasonlóan a Conficker féreg és az Autorun vírus is bebetonozta magát, hiszen 2008 óta rendszeres tagjai már a toplistának. Fontos és érdekes mutató, hogy az április havi toplistás kártevők fele trójai, vagyis ezek esetében látszólag valós, legitim programok azok, amikre a megtévesztett felhasználók saját maguk kattintottak.

Tovább »

Célkeresztben a telefontolvajok

2014.05.14.

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET bemutatta az Android felhasználóknak szánt ESET Mobile Security legújabb verzióját. A fejlett lopásvédelmet kínáló megoldás segíti a készülék tulajdonosait, hogy minél könnyebben nyomon tudják követni ellopott vagy elhagyott mobileszközeiket. Az ESET Mobile Security alapfunkcióit tartalmazó verziója ingyenesen tölthető le, amely további prémium szolgáltatásokkal tökéletesíthető.

Tovább »

Mobilon sem érdemes felelőtlenül kattintgatni

2014.05.07.

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET biztonsági kutatói egy új Android-alapú malware férget fedeztek fel május elején. Az ESET biztonsági termékei által kimutatott fenyegetés, amely az Android/Samsapo.A nevet kapta a számítógépes férgek tipikus terjedési technológiáját alkalmazza.

Tovább »

Újra itt a rejtve lájkoló kártevő

2014.04.10.

Az ESET több millió felhasználó visszajelzésein alapuló statisztikai rendszere alapján összeállított márciusi víruslista élmezőnyében nincs különösebb változás az elmúlt hónapokhoz képest. Az élmezőnyt továbbra is a mentéseket törlő Win32/Bundpil féreg vezeti, amit a különféle utasítássorozatokat kártékony szkriptekké összefűző LNK/Agent trójai követ. A listán egy szinte őskövületnek számító hálózati féreg is jelen van: hat éve szerepel a Microsoft Windows MS08-067 biztonsági hibáját kihasználó Win32/Conficker a TOP10 között.

Tovább »

6 biztonsági tipp XP tulajdonosoknak

2014.04.08.

A Microsoft 2014.04.08-án megszűntette a Windows XP támogatását, ami azt jelenti, hogy a jövőben nem kerülnek kiadásra újabb biztonsági frissítések illetve javítócsomagok, ezáltal a fertőzések bekerülésének és terjedésének kockázata emelkedik.

Tovább »

Az ESET leleplezte az elmúlt évek legnagyobb támadássorozatát

2014.03.21.

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET biztonsági kutatói egy olyan támadássorozatot lepleztek le, amelynek az elmúlt két és fél év során több mint 25 ezer Linux és UNIX alapú szerver esett áldozatául. A Windigo által ostromlott szerverek bevonásával a támadók naponta összességében több mint 35 millió kéretlen levelet tudtak terjeszteni.

Tovább »

Megérkeztek az ESET védelmi programok legújabb Mac-es verziói

2014.03.20.

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET bemutatta legújabb OS X rendszerekre szánt ESET Cyber Security Pro és ESET Cyber Security megoldását. Mindkét terméket bővített védelmi réteggel egészítették ki, így még inkább az Apple termékek biztonságát szolgálják.

Tovább »

  • 1/21