Az ESET Internet Security megkapta a legmagasabb szintű vírusvédelemért járó Advanced+ minősítést


2023.06.27.

Az ESET kiemelkedően szerepelt a világ egyik vezető független kiberbiztonsági laborja által végzett, vírusvédelmet és teljesítményt vizsgáló teszteken

Rangos elismerést kapott fejlett, többrétegű vírusvédelmi megoldásunk, az ESET Internet Security. A biztonsági szoftver az AV-Comparatives által végzett vírusvédelmi és teljesítményteszt során Advanced+ minősítést nyert el. Az elismerés bizonyítja az ESET termékek kiemelkedő teljesítményét és vállalatunk elkötelezettségét a felhasználók védelme iránt.

Az AV-Comparatives 16 gyártó termékét – köztük az ESET Internet Security-t – tesztelte kártékony programok lefuttatásával. A teszt során rosszindulatú szoftverekkel fertőzött hálózati és USB meghajtókat használtak. Az átfogó vizsgálatban 10,015 aktuális és elterjedt, kártékony szoftvermintát alkalmaztak, olyan helyzeteket teremtve, amelyekkel a felhasználók a mindennapokban találkozhatnak. Az ESET Internet Security kimagasló, 99,9%-os vírusvédelmi teljesítményt ért el. A kutatásban vizsgálták azt is, hogy a termékek hány alkalommal adnak fals pozitív riasztást a kártékony szoftverekről. Az ESET Internet Security e tekintetben hibátlan teljesítményt nyújtott, ami alátámasztja a szoftver megbízhatóságát, és bizonyítja, hogy a termék képes hatékonyan különbséget tenni a veszélyt nem jelentő fájlok és a potenciális fenyegetések között.

A friss teljesítménytesztbe az “Antivirus” és az “Internet Security” fogyasztói termékeket is bevonták. Az eredmények megmutatják, hogy egy adott biztonsági termék milyen hatással van a rendszer teljesítményére, összehasonlítva a vizsgált 16 gyártó biztonsági szoftvereivel. A teljesítményteszt több szempontot is elemez, és ezek az eredmények összevetve adják az összesített pontszámot. Az értékelés a különböző rutinműveletek, például fájlok másolása, archiválása, telepítése, alkalmazások indítása, fájlok letöltése és weboldalak böngészése közben történő erőforrás-felhasználás alapján történt. A termékeket a medián eredmények szerint lassú, közepes, gyors és nagyon gyors kategóriába sorolták. A teszt részeként az iparág által elismert PC Mark teljesítménymérő alkalmazást is lefuttatták, mely során a biztonsági szoftverrel nem rendelkező tesztgép 100-as pontszámot kapott. Utóbbi vizsgálatban az ESET Internet Security 98,4 ponttal az első helyet szerezte meg a termékek között, alátámasztva a szoftver hatékonyságát és általános teljesítményét a mindennapi használat során.

Az ESET Internet Security mind a kártevők elleni védelem, mind pedig a teljesítménytesztek során kiválóan teljesített. Ezzel a figyelemreméltó eredménnyel az ESET Internet Security a 16 gyártó vizsgált termékei körében a legjobbak között végzett. A vállalat ezzel bizonyította, hogy a megbízható digitális védelmi megoldások elkötelezett szolgáltatója, az AV-Comparatives teszteredményei pedig erősítik a fogyasztók bizalmát.

“Az ESET Internet Security az egyik legjobb kártevők elleni védelmet nyújtja a különböző fenyegetésekkel szemben, kimagasló megoldást biztosít a privát szférájukat féltő felhasználók számára, akik aktívan használják az internetet vásárlásokra, banki ügyintézésre, munkára és kapcsolattartásra. Nagy örömünkre szolgál, hogy az ESET megoldása elnyerte a világ egyik vezető független kiberbiztonsági laborjának Advanced+ díját a kártevővédelmet és működési teljesítményt vizsgáló tesztek alapján” – mondta Béres Péter, az ESET termékeit forgalmazó Sicontact Kft. IT vezetője.

ESET Internet Security

Az ESET Internet Security a teljes körű integrált informatikai biztonság új megközelítését kínálja. Az ESET LiveGrid® víruskereső motor legújabb verziója az egyéni tűzfal- és spamszűrő modulokkal kombinálva gyorsan és pontosan azonosítja a kártevőket a számítógép biztonságának megőrzése érdekében. Az intelligens rendszer folyamatosan figyeli és figyelmeztetést küld a rosszindulatú szoftverekről, amelyek kárt tehetnek eszközeinkben.

Az ESET Internet Security egy olyan teljes körű biztonsági megoldás, amely maximális védelem mellett minimális rendszerigénnyel rendelkezik. Fejlett technológiái mesterséges intelligenciát használnak a vírusok, kémprogramok, trójaiak, férgek, reklámprogramok, rootkitek és egyéb fenyegetések bejutásának megakadályozására anélkül, hogy csökkentenék a rendszer teljesítményét vagy megzavarnák a számítógép működését.