/

Csokit vagy zsarolunk!

2015.11.03.

Sok félelmetes dolog van a világon, Halloween pedig még ezekre is rátesz egy lapáttal. Mitől rázta ki hétvégén a hideg? Pókoktól, zombiktól, kísértetektől, horrorfilmektől vagy inkább valami hátborzongató dologtól a virtuális térben? Sok online felhasználó valószínűleg az utóbbit választja, főleg miután megtapasztalták, hogy milyen egy igazi zsarolóprogram. Az ESET® biztonságtechnológiai vállalat szakértői összeszedték a legijesztőbb online rémtörténeteket.

Tovább »

Nem csak a műveltség számít

2015.10.28.

Az ESET tanulmánya szerint a brit munkavállalók többségéből hiányzik a biztonságtudatosság és sokszor magukat is különféle veszélyeknek teszik ki. Tapasztalatok alapján, Magyarországon sem jobb a helyzet

Tovább »

A mobilos helyzet fokozódik

2015.10.22.

Élmezőnyben a trójai, amely androidos eszközmenedzsment programnak álcázza magát. Lezárt PIN kódért kér váltságdíjat az androidos zsaroló program.

Tovább »

Megérkezett az ESET Smart Security 9 és az ESET NOD32 Antivirus 9

2015.10.14.

A Windows 10 kompatibilis megoldás már világszerte elérhető, fókuszban az online pénzügyek

Tovább »

Augusztus kedvenc vírusai és a kártevők elnevezésének titkai

2015.09.30.

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 2015 augusztusában is a Win32/Bundpil féreg vezeti a mezőnyt. Ez a kártevő külső adathordozókon terjedve valódi károkozásra is képes, hiszen a meghajtóinkról mind a futtatható, mind pedig a mentési Backup állományainkat törölheti.

Tovább »

Visszatérő banki kártevőre és egy új Androidos zsarolóvírusra figyelmeztet az ESET

2015.09.10.

Az ESET kutatói és biztonsági szakértői folyamatosan figyelik és elemzik az IT Biztonság trendjeit és újfajta kártevőit. Az elmúlt időszakban két nagyobb horderejű eseményt is megvizsgáltak és kielemeztek. Az egyik a LockerPIN néven ismert új, agresszív Android zsarolóvírus, a másik pedig a már milliós veszteségekért felelős és most újra visszatérő Carbanak trójai.

Tovább »

Július a Flash alapú sebezhetőségek hónapja volt

2015.08.18.

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, melyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 2015. júliusában új kártevő jelent meg a listán, méghozzá egyből a második helyen debütált. Újabb verzió képviselteti magát az LNK/Agent trójai családból, illetve visszatért a HTML/Refresh, ezúttal kilencedik helyezettként.

Tovább »

Egy kémprogram működési mechanizmusának titkai

2015.08.07.

Esküvői meghívóba és a Truecrypt titkosító szoftverbe is rejtettek trójai kártevőt a kiberbűnözők A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET kutatói arról számoltak be Operation Potao Express című összefoglalójukban, hogy sikeresen azonosítottak be egy Win32/Potao nevű kártevő családot. Bár az első verziók mintáit már 2011 óta detektálja számos antivírus megoldás, az okokról, motivációkról és a háttérben zajló folyamatokról idáig csak keveset tudhattunk.

Tovább »

5 lépés a Windows 10-re való biztonságos áttéréshez

2015.07.29.

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET hivatalosan is bejelentette, hogy a Windows platform alatt működő otthoni (7-es és 8-as verzió) és üzleti (5-ös és 6-os verzió) megoldásai kompatibilisek a Microsoft legújabb operációs rendszerével is. A július 29-én megjelenő Windows 10 telepítése során azonban érdemes néhány biztonsági lépést megtenni vagy átgondolni.

Tovább »

Adattörlő féreg lett az éllovas júniusban a vírusok között

2015.07.28.

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 2015 júniusában az alábbi 10 károkozó terjedt a legnagyobb számban. Az első nyári hónapban a mezőny élére lépett a Win32/Bundpil féreg, amely különösen veszélyes, hiszen külső adathordozókon terjedve valódi károkozásra is képes, így a meghajtókról mind a futtatható, mind pedig a mentési Backup állományokat törölheti.

Tovább »

  • 1/25