A díjnyertes NOD32 vírusirtóra épülő ESET Smart Security egy megbízható, integrált és gyors biztonsági programcsomag, mely a vírus- és kémprogramvédelem mellett tűzfalat, valamint levélszemétszűrőt is tartalmaz, így biztonságossá és kényelmessé teszi az internet használatát. Alacsony erőforrásigényének köszönhetően nem lassítja le számítógépét.

 

Az ESET Smart Security vírus- és kémprogramvédelme az ESET NOD32 Antiviruson alapszik. Az AV-Comparatives víruslaboratórium által több alkalommal az Év Antivírusának választott ESET NOD32 Antivirus tartja az összes gyártó között a legtöbb, 10 éve megszakítás nélkül megszerzett Virus Bulletin „VB100” rekordját, megelőzve ezzel a versenytársak vírusvédelmi megoldásait.

Integrált megközelítés

Az ESET Smart Security egy integrált biztonsági programcsomag, mely nem csupán a különböző biztonsági programok egyazon kezelőfelület segítségével történő elérésének lehetőségét nyújtja.

Főablak

 

Az ESET Smart Security különböző moduljai együttműködnek és adatokat adnak át egymásnak, így biztosítva igen alacsony erőforrásigény mellett maximális védelmet.

Vírus- és kémprogramvédelem

Az ESET Smart Security vírus- és kémprogramvédelme az ESET NOD32 Antivirus rendszerben is használt díjnyertes ThreatSense® technológián alapszik, védelmet nyújt a vírusok, kémprogramok, trójaiak, rootkitek, férgek, valamint a kéretlen reklámprogramok és adathalász kísérletek ellen is. Az ESET Smart Security 9 a mesterséges intelligencia segítségével proaktív védelmet nyújt a még ismeretlen károkozók ellen is, így felhasználóink az olyan új fenyegetések ellen is védve vannak, melyek ellenszerét még senki sem készítette el. A szoftver az ESET Live Grid szolgáltatásával felhő alapú védelmet is biztosít, melynek segítségével számítógépének ellenőrzése és az új kártevők felismerése még gyorsabbá és hatékonyabbá vált.

Személyi tűzfal

A személyi tűzfal figyeli a védett számítógép és a hálózat más számítógépei közötti teljes adatforgalmat, megvédve ezáltal otthoni számítógépét a külső támadásoktól.

Levélszemétszűrő

Az ESET Smart Security továbbfejlesztett levélszemétszűrő modulja még hatékonyabban szűri ki a kéretlen e-maileket, így fokozza az elektronikus kommunikáció biztonságát és kényelmét.

 

Az ESET Smart Security 9 újdonságai és továbbfejlesztett funkciói:

Netbank- és tranzakcióvédelem

A legújabb verziójú ESET Smart Security kiemelt figyelmet fordít az online tranzakciók biztonságára, így a szoftver Továbbfejlesztett adathalászat elleni védelem funkciója mellett egy külön modul ügyel az online pénzügyekre. A Netbank- és tranzakcióvédelem modul automatikus felajánlja egy biztonságos böngésző megnyitását, ha egy netbank weboldalát nyitná meg, így az átutalás, számlaegyenleg lekérdezés és minden egyéb pénzügyi tranzakció külön erre a célra kifejlesztett, védett környezetben bonyolítható le.
 


 

Továbbfejlesztett Botnet elleni védelem

Az ESET Smart Security 8-ban megjelent Botnet elleni védelem egy újabb hálózati réteget biztosít az esetlegesen futó fenyegetések észlelésére. Ismert kártékony mintákat keres a kimenő hálózati forgalomban illetve ellenőrzi, hogy a távoli oldal feketelistán van-e, így megakadályozza, hogy számítógépe egy zombihálózat részévé váljon. A 9-es verzióban a hálózati viselkedés vizsgálata hálózati szignatúraelemzéssel egészült ki, így a védelmi modul gyorsabban észleli és szünteti meg a fenyegetéseket.
 


 

Az ESET Smart Security 9 további funkciói, a korábbi verziókban megjelent újdonságok:

Továbbfejlesztett memóriaellenőrzés

Az ESET Smart Security továbbfejlesztett Memóriaellenőrzés moduljával a hagyományos detektálást kifinomult összezavarással vagy többszörös titkosítással elkerülő kártevőket szűri hatékonyan, így az operációs rendszer műveleti memóriájában megbújó kártevők sem jelentenek többé problémát. Ez a modul biztosítja azt a magas szintű védelmet, amely a felhasználó dokumentumait elkódóló, úgynevezett zsaroló kártevők (Ransomware) semlegesítéséhez szükséges.

Továbbfejlesztett Exploit blokkoló

Az egyre korszerűbb és hatékonyabb vírusirtók mellett a kártevők készítői egyre inkább a számítógépek sebezhetőségeit támadják, hogy megkerüljék a vírusvédőt. Ezt a tendenciát kezeli az Exploit blokkoló, amely a számítógépeken futó, általánosan elterjedt programok (Java, Böngészők, Flash Player, Acrobat Reader stb.) sebezhetőségeit célzó kártevőket akadályozza meg káros hatásuk kifejtésében. A továbbfejlesztett Exploit blokkoló kiemelt figyelmet fordít a leggyakrabban előforduló, a Java sebezhetőségeit támadó kártevőkre.
 

 

Speciális eltávolító

Az ESET egy külön futtatható eltávolító programot épített be az ESET Smart Security kezelőfelületére, amely a néhány legelterjedtebb, komoly problémákat okozó kritikus kártevők eltávolítására specializálódott program.

Megújult Social Media Scanner

Az ESET Social Media Scanner naprakész védelmet nyújt Twitter fiókjának. A magasabb szintű védelem érdekében az ESET díjnyertes technológiáját közvetlenül a Facebook platformjába építettük be, így az ESET Social Media Scanner a Facebookon önálló alkalmazásként már nem elérhető.  Az új reszponzív grafikus felület esztétikus, egységes megjelenést biztosít számítógépein és mobil eszközein egyaránt. Az online jelenlét funkció figyelmezteti Önt, ha a profil beállításai miatt adatai illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Az alkalmazás folyamatosan ellenőrzi az Ön és ismerősei idővonalát, az azokon megjelenő tweeteket, valamint a bejövő és közvetlen üzeneteket. Ha a program káros tartalmat érzékel, tájékoztatja Önt a felmerült veszélyről.

Sebezhetőség elleni védelem

A számítógépen található programok sebezhetősége mellett az ESET Smart Security legfrissebb verziója a hálózati sebezhetőségekre is különös figyelmet fordít, így meg tudja akadályozni a hálózat hibáit kihasználó támadásokat és elejét tudja venni a férgek terjedését.

Lopásvédelem

ESET Smart Security 9 Lopásvédelem funkciója a hordozható eszközök elvesztése, ellopása esetén lát el minket hasznos információkkal, amelyek segíthetnek az eszköz visszaszerzésében. A http://my.eset.com címen egy ingyenes ESET fiók létrehozása után képet kaphatunk az elvesztett vagy ellopott eszközön történő aktivitásról, megtekinthetjük az automatikusan készülő képernyőképeket illetve az eszköz webkamerájával készült képeket, bekapcsolt wifi esetén pedig IP-címek alapján az eszköz feltételezett előfordulási helyeit is. A szolgáltatás segítségével a számítógép hátterét is módosíthatjuk, illetve üzeneteket is megjeleníthetünk azon az eszköz visszaszerzésének érdekében. 

Frissítési adatbázis visszaállíthatósága korábbi verzióra

Lehetőség nyílik a vírusdefiníciós adatbázis visszaállítására egy korábbi, jól működő állapotra, amennyiben valamelyik frissítés inkompatibilis lenne a rendszerrel vagy annak egy részével.

Továbbfejlesztett adathalászat elleni védelem

Az online fizetés elterjedésével egyre több olyan rosszindulatú oldal jelent meg, amelyek érzékeny személyes adataink és bankkártya számunk megszerzését célozza meg. Ezek pontosabb kiszűrésére fejlesztette tovább az ESET az adathalászat elleni modulját, hogy biztonságosan intézhessük online pénzügyeinket.

Üresjárat idején futó ellenőrzés

A védelmi program a rendszer üresjáratának idején a háttérben mélyreható ellenőrzést futtat, ezáltal azelőtt észlelheti a potenciális kártevőket, mielőtt azok még működésbe lépnének. Az ellenőrzés futhat a képernyőkímélő mögött, zárolt gépen vagy ha a felhasználó kijelentkezett a gépről, így még kevésbé észrevehető a program működése.

Energiatakarékos működés

Az ESET Smart Security elhalaszt minden beavatkozást nem igénylő rendszerüzenetet, frissítést vagy rendszerrel kapcsolatos folyamatot, így lehetővé teszi, hogy tovább használhassa telepről a hordozható eszközét.

Felhő alapú védelem

Az ESET Smart Security az ESET Live Grid szolgáltatáson keresztül folyamatos kapcsolatban áll az ESET szervereivel, amelyek egy nagyméretű adatbázisban tárolják a felhőben fellelhető összes futtatható fájl ellenőrző összegét (MD5 hash) és annak fertőzött vagy tiszta voltát. Ez az adatbázis a felhasználók gépéről folyamatosan frissül, így ha megjelenik egy fertőzés, akkor az a fájl azonnal tiltólistára kerül a felhasználók gépén a vírusadatbázis frissítése nélkül, megakadályozva ezzel a fertőzés további terjedését. A felhőből származó információk alapján az ESET szerverei egy dinamikus fehérlistát építenek, amely érezhetően lerövidíti számítógépének ellenőrzési idejét.

Cserélhető adathordozók kezelése

A programban lehetőség nyílik a felhasználók számára a cserélhető adathordozók hozzáférési szintjének szabályozására különböző paraméterek alapján, így megoldható akár csak bizonyos eszközök tiltása, vagy azok olvasásának, illetve írásának engedélyezése gyártó, méret, típus vagy azonosító alapján. A szabályok megadhatók az egész számítógépre nézve, vagy külön-külön az egyes felhasználókra.

Szülői felügyelet

A Smart Security új verziójában fejlődött a szülői felügyelet is, így a szülők a korábbinál könnyebben, kategóriák alapján választhatják ki, hogy mely weboldalakhoz kívánják letiltani gyermekeik hozzáférését.

Behatolásmegelőző rendszer

A behatolásmegelőző rendszer (HIPS, Host Intrusion Prevention System) megvédi rendszerét a kártevőktől és a számítógép biztonságát veszélyeztető minden nemkívánatos tevékenységtől. A rendszer a hálózati szűrők észlelési képességeivel párosított speciális viselkedéselemzést használ a futó folyamatok, fájlok és beállításkulcsok figyelésére, valamint aktívan blokkolja és megelőzi az ezek módosítására, törlésére irányuló kísérleteket. FIGYELEM! A behatolásmegelőző rendszer beállításainak módosítása csak hozzáértőknek ajánlott, nem megfelelő szabályok felvételével veszélyeztetheti rendszere stabilitását!
 

Rendszerkövetelmények:

Microsoft Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista, Home Server

  • 1 GHz 32 bites (x86) / 64 bites (x64)
  • 512 MB RAM rendszermemória
  • 320 MB szabad lemezterület
  • Super VGA (800 × 600 képpont felbontással)

 

Microsoft Windows XP

  • 400 MHz 32 bites (x86) / 64 bites (x64)
  • 128 MB RAM rendszermemória
  • 320 MB szabad lemezterület
  • Super VGA (800 × 600 képpont felbontással)

Unilicenc

UnilicencAz ESET nem csupán egy szoftvert, hanem egy szolgáltatást kíván nyújtani ügyfelei számára. Éppen ezért ESET Smart Security licencével az összes platformon (Windows, OS X, Linux) használhatja a megfelelő vírusvédelmi szoftvert (ESET Smart Security, ESET NOD32 Antivirus, ESET Cyber Security Pro, ESET Cyber Security, ESET NOD32 Antivirus for Linux) a licencben meghatározott darabszámig.
 

Az unilicenc keretében ráadásul nem csak platformot válthat, ESET Smart Security licencével a Windows alatt futó két további virtuális operációs rendszeren (Windows, OS X vagy Linux) használhatja a megfelelő vírusvédelmi programot
(ESET Smart Security, ESET NOD32 Antivirus, ESET Cyber Security Pro, ESET Cyber Security, ESET NOD32 Antivirus for Linux).

Vissza az előző oldalra