A többszörösen díjnyertes ESET NOD32 Antivirus legújabb verziója egy gyors, hatékony vírusirtó, mely biztonságossá és kényelmessé teszi az internet használatát, alacsony erőforrásigényének köszönhetően pedig nem lassítja le számítógépét.

Az AV-Comparatives víruslaboratórium által több alkalommal az Év Antivírusának választott ESET NOD32 Antivirus tartja az összes gyártó között a legtöbb, 10 éve megszakítás nélkül megszerzett Virus Bulletin „VB100” rekordját, megelőzve ezzel a versenytársak vírusvédelmi megoldásait.

Vírus- és kémprogramvédelem

Az ESET NOD32 Antivirus vírus- és kémprogramvédelme a díjnyertes ThreatSense® technológián alapszik, mely a NOD32 antivírus korábbi változataiban már bizonyította megbízhatóságát. Az ESET NOD32 Antivirus 9 védelmet nyújt a vírusok, kémprogramok, trójaiak, rootkitek, férgek, valamint a kéretlen reklámprogramok és adathalász kísérletek ellen is. Az ESET NOD32 Antivirus a mesterséges intelligencia segítségével proaktív védelmet nyújt a még ismeretlen károkozók ellen is, így felhasználóink az olyan új fenyegetések ellen is védve vannak, melyek ellenszerét még senki sem készítette el. A szoftver az ESET Live Grid szolgáltatásával felhő alapú védelmet is biztosít, melynek segítségével számítógépének ellenőrzése és az új kártevők felismerése még gyorsabbá és hatékonyabbá vált.


 

Az ESET NOD32 Antivirus 9 funkciói:

Továbbfejlesztett memóriaellenőrzés

Az ESET NOD32 Antivirus továbbfejlesztett Memóriaellenőrzés moduljával a hagyományos detektálást kifinomult összezavarással vagy többszörös titkosítással elkerülő kártevőket szűri hatékonyan, így az operációs rendszer műveleti memóriájában megbújó kártevők sem jelentenek többé problémát. Ez a modul biztosítja azt a magas szintű védelmet, amely a felhasználó dokumentumait elkódóló, úgynevezett zsaroló kártevők (Ransomware) semlegesítéséhez szükséges.

Speciális eltávolító

Az ESET egy külön futtatható eltávolító programot épített be az ESET NOD32 Antivirus kezelőfelületére, amely a néhány legelterjedtebb, komoly problémákat okozó kritikus kártevők eltávolítására specializálódott program.

Továbbfejlesztett Exploit blokkoló

Az egyre korszerűbb és hatékonyabb vírusirtók mellett a kártevők készítői egyre inkább a számítógépek sebezhetőségeit támadják, hogy megkerüljék a vírusvédőt. Ezt a tendenciát kezeli az Exploit blokkoló, amely a számítógépeken futó, általánosan elterjedt programok (Java, Böngészők, Flash Player, Acrobat Reader stb.) sebezhetőségeit célzó kártevőket akadályozza meg káros hatásuk kifejtésében. A továbbfejlesztett Exploit blokkoló kiemelt figyelmet fordít a leggyakrabban előforduló, a Java sebezhetőségeit támadó kártevőkre.

Megújult Social Media Scanner

Az ESET Social Media Scanner naprakész védelmet nyújt Twitter fiókjának. A magasabb szintű védelem érdekében az ESET díjnyertes technológiáját közvetlenül a Facebook platformjába építettük be, így az ESET Social Media Scanner a Facebookon önálló alkalmazásként már nem elérhető.  Az új reszponzív grafikus felület esztétikus, egységes megjelenést biztosít számítógépein és mobil eszközein egyaránt. Az online jelenlét funkció figyelmezteti Önt, ha a profil beállításai miatt adatai illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Az alkalmazás folyamatosan ellenőrzi az Ön és ismerősei idővonalát, az azokon megjelenő tweeteket, valamint a bejövő és közvetlen üzeneteket. Ha a program káros tartalmat érzékel, tájékoztatja Önt a felmerült veszélyről.

Frissítési adatbázis visszaállíthatósága korábbi verzióra

Lehetőség nyílik a vírusdefiníciós adatbázis visszaállítására egy korábbi, jól működő állapotra, amennyiben valamelyik frissítés inkompatibilis lenne a rendszerrel vagy annak egy részével.

Továbbfejlesztett adathalászat elleni védelem

Az online fizetés elterjedésével egyre több olyan rosszindulatú oldal jelent meg, amelyek érzékeny személyes adataink és bankkártya számunk megszerzését célozza meg. Ezek pontosabb kiszűrésére fejlesztette tovább az ESET az adathalászat elleni modulját, hogy biztonságosan intézhessük online pénzügyeinket.

Üresjárat idején futó ellenőrzés

A védelmi program a rendszer üresjáratának idején a háttérben mélyreható ellenőrzést futtat, ezáltal azelőtt észlelheti a potenciális kártevőket, mielőtt azok még működésbe lépnének. Az ellenőrzés futhat a képernyőkímélő mögött, zárolt gépen, vagy ha a felhasználó kijelentkezett a gépről, így még kevésbé észrevehető a program működése.

Energiatakarékos működés

Az ESET NOD32 Antivirus elhalaszt minden beavatkozást nem igénylő rendszerüzenetet, frissítést vagy rendszerrel kapcsolatos folyamatot, így lehetővé teszi, hogy tovább használhassa telepről a hordozható eszközét.

Felhő alapú védelem

Az ESET NOD32 Antivirus az ESET Live Grid szolgáltatáson keresztül folyamatos kapcsolatban áll az ESET szervereivel, amelyek egy nagyméretű adatbázisban tárolják a felhőben fellelhető összes futtatható fájl ellenőrző összegét (MD5 hash) és annak fertőzött vagy tiszta voltát. Ez az adatbázis a felhasználók gépéről folyamatosan frissül, így ha megjelenik egy fertőzés, akkor az a fájl azonnal tiltólistára kerül a felhasználók gépén a vírusadatbázis frissítése nélkül, megakadályozva ezzel a fertőzés további terjedését. A felhőből származó információk alapján az ESET szerverei egy dinamikus fehérlistát építenek, amely érezhetően lerövidíti számítógépének ellenőrzési idejét.

Cserélhető adathordozók kezelése

A programban lehetőség nyílik a felhasználók számára a cserélhető adathordozók hozzáférési szintjének szabályozására különböző paraméterek alapján, így megoldható akár csak bizonyos eszközök tiltása, vagy azok olvasásának, illetve írásának engedélyezése gyártó, méret, típus vagy azonosító alapján. A szabályok megadhatók az egész számítógépre nézve, vagy külön-külön az egyes felhasználókra.

Behatolásmegelőző rendszer

A behatolásmegelőző rendszer (HIPS, Host Intrusion Prevention System) megvédi rendszerét a kártevőktől és a számítógép biztonságát veszélyeztető minden nemkívánatos tevékenységtől. A rendszer a hálózati szűrők észlelési képességeivel párosított speciális viselkedéselemzést használ a futó folyamatok, fájlok és beállításkulcsok figyelésére, valamint aktívan blokkolja és megelőzi az ezek módosítására, törlésére irányuló kísérleteket. FIGYELEM! A behatolásmegelőző rendszer beállításainak módosítása csak hozzáértőknek ajánlott, nem megfelelő szabályok felvételével veszélyeztetheti rendszere stabilitását!
 

Rendszerkövetelemények:

Microsoft Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista, Home Server

  • 1 GHz 32 bites (x86) / 64 bites (x64)
  • 512 MB RAM rendszermemória
  • 320 MB szabad lemezterület
  • Super VGA (800 × 600 képpont felbontással)

 

Microsoft Windows XP

  • 400 MHz 32 bites (x86) / 64 bites (x64)
  • 128 MB RAM rendszermemória
  • 320 MB szabad lemezterület
  • Super VGA (800 × 600 képpont felbontással)

Unilicenc

UnilicencAz ESET nem csupán egy szoftvert, hanem egy szolgáltatást kíván nyújtani ügyfelei számára. Éppen ezért  antivírus licencével az összes platformon (Windows, OS X, Linux) használhatja a megfelelő vírusvédelmi szoftvert (ESET NOD32 Antivirus, ESET Cyber Security, ESET NOD32 Antivirus for Linux) a licencben meghatározott darabszámig.
 

Az unilicenc keretében ráadásul nem csak platformot válthat, antivírus licencével az eredeti operációs rendszere alatt futó két további virtuális operációs rendszeren (Windows, OS X vagy Linux) használhatja a megfelelő vírusvédelmi programot.

Vissza az előző oldalra