Kém képA gyermekek - tapasztalat híján - rengeteg veszélynek vannak kitéve az interneten. Ha nem tudjuk minden percben figyelemmel kísérni, mivel is tölti gyermekünk idejét a világhálón, jó szolgálatot tehet az ESET Smart Security integrált védelmi program Szülői felügyelet funkciója.

A modul segítségével akár felhasználói fiókonként külön-külön is szabályozhatjuk a megnyitható oldalakat több mint 140 előre definiált és folyamatosan frissülő kategória szerint. Így biztos lehet benne, hogy gyermekei csak a nekik szánt weboldalakhoz férnek hozzá internetezés közben.

1. Nyissa meg az ESET Smart Security program kezelőfelületét. Ezt megteheti a Start menü -> Minden program -> ESET -> ESET Smart Security elérési úton az ESET Smart Security elemre kattintva, vagy a tálcán a jobb alsó sarokban lévő ESET ikonra duplán kattintva.

2. Kattintson a "Beállítások" menüre a baloldalon, majd a jobb oldali részen a Biztonsági eszközök menüpontra.

 

címek kezelése

 

3. Engedélyezze a Szülői felügyelet funkciót a kapcsolóra kattintva, majd kattintson a sor végén található nyílra. 
 


 

4. Adjon meg egy jelszót a beállítások védelmére, hogy gyermekei ne tudják kikapcsolni a Szülői felügyeletet.
 

hozzáadás


 

5. Kattintson a Fiók védelme feliratokra az egyed fiókok alatt, majd adja meg a gyermek életkorát a legördíthető menüben. Szülői fiókok esetén a Szülő opciót válassza.
 

fájl kiválasztása


 

6. Kattintson az "Engedélyezett és letiltott tartalom..." feliratra egy adott fiók beállításainak módosításához vagy finomhangolásához. 
 

beállítás mentése
 

7. Az Általános fülön módosíthatja a fiók típusát vagy gyermeke életkorát.
 

 

8. A Kivételek fülön tud kizárni egyes webcímeket a tiltott vagy endegélyezett kategóriák alól.
 9. A Kategóriák fülön tudja módosítani az adott fiókra vonatkozó tiltott vagy tngedélyezett kategóriákat. Távolítsa el a pipát egy kategória mellől, ha nem szeretné, hogy gyermeke azt láthassa, vagy pipáljon be egy kategóriát, ha úgy véli, hogy az veszélytelen a gyermekére nézve. 
 


 

10. A beállításokat jóváhagyva a védelem működésbe lép. Ezt követően egy bőngészőt futtatva az adott gyermek fiókja alól meggyőződhet a Szülői felügyelet helyes működéséről.
 


 

Felmerülő kérdéseivel forduljon technikai támogató csapatunkhoz elérhetőségeink egyikén.