Mi az elektronikus licenc?

Az elektronikus licenc Otthoni (Home Edition) licencek esetén az Ön egyedi felhasználóneve és jelszava. Ennek segítségével 1-3 éven keresztül használhatja az ESET adott védelmi programját.
Vállalati (ESET Endpoints) termékek esetén a licenclevél tartalmaz egy egyedi Licenckulcsot is a felhasználónév és jelszó pároson túl, amely az új verziójú (version 6.x) vállalati termékek aktiválásához szükséges.
Amennyiben szeretné használni a megújult termékportfóliót, de nem rendelkezik Licenckulccsal, a https://ela.eset.com oldalon van lehetősége előállítani azt a konvertálás funkció segítségével. Ennek menetéről a www.eset.hu/vallalati/ela oldalon olvashat bővebben.

Az elektronikus licenc

Otthoni licencek esetén:

 • E-mailben érkezik, Sicontact Kft. [] feladótól
 • az Ön által megadott e-mail címre
 • Az e-mail tartalmazza:
  • a licenctulajdonos nevét
  • a vírusvédelmi termék nevét, amelynek használatára a licenc jogosít (típus, darabszám)
  • az egyedi EAV- kezdetű felhasználónevet, amely egyben a licenc azonosítója, és a hozzá tartozó jelszót
  • a licenc kezdeti és lejárati idejét
Licenc tulajdonosa: XY Kft.
Termék: ESET Smart Security
Felhasználónév: EAV-0012345678
Jelszó: abcdefghi
Kezdet: 2015.03.19
Lejárat: 2016.03.19

 

Vállalati licencek esetén:

Tartalma részben azonos az Otthoni licenccel. Az otthoni licenclevélhez képest 2015. február 25-e óta tartalmaz még Licenckulcsot, Licenc adminisztrátori jelszót és Nyilvános licencazonosítót.

Licenckulcs: ABCD-1234-EFGH-5678-IJKL
Licenc adminisztrátori jelszó: abcd12EFGH
Nyilvános licencazonosító: 123-ABC-456

 

A licenclevél további fontos információkat is tartalmaz, például a telepítéssel kapcsolatban. Ezt az e-mailt, kérjük, őrizze meg, mert a benne szereplő adatokra később is szüksége lehet (például a program újratelepítésekor vagy a licenc meghosszabbításakor).

Amennyiben véletlenül letörölte elektronikus licencét és nincs róla másolata, kérjük, látogasson el licenc újraküldő oldalunkra. A vásárláskor megadott e-mail cím beírása után automatikusan újraküldjük a megadott e-mail címhez tartozó licenc(ek)et.

Figyelem! Amennyiben e-mail címe változik, kérjük, jelezze felénk elektronikus levél formájában az e-mail címen a régi és új e-mail címének, valamint felhasználónevének megadásával.

Figyelem! Az ESET szoftverek frissítési beállításainál mindig a licenc e-mailben szerepelő, EAV- kezdetű felhasználónevet kell alkalmazni. További információhoz a licenc aktiválásához szükséges beállításokról kattintson ide.

Termékaktiválás otthoni termékek esetén: Az ESET otthoni szoftvereinek frissítési beállításainál mindig a licenc e-mailben szereplő, EAV- kezdetű felhasználónevet szükséges alkalmazni. A licenc aktiválásával kapcsolatos további információért kattintson ide.

Termékaktiválás vállalti termékek esetén:

 1. Aktiválás a Remote Administrator (távmenedzsment) segítségével
  http://support.eset.com/en_GB/kb3598/?viewlocale=hu_HU
 2. Aktiválás az internetkapcsolattal nem rendelkező gépeken
  http://support.eset.com/kb3615/
 3. Aktiválás Licenckulcs segítségével: Egyszerűen adja meg az aktiválás ablakban a licenclevélben kapott 20 (5x4) karakteres egyedi Licenckulcsát.