ESET Mail Security for Microsoft Exchange Servers licenc darabszámának meghatározása

Az ESET Mail Security for Microsoft Exchange Server (EMSX) az Active Directory-ban található postafiókok számát hasonlítja össze az Ön licencében meghatározott postafiókszámmal. Minden Exchange környezet Active Directory-ját megvizsgálja és az ezekben található postafiókok összegét veszi alapul. (Nincs lehetőség különválasztani a védendő, és védelemből kizárt postafiókokat.) A Resource postafiókok (pl. konferenciaterem postafiókja) beleszámítanak a postafiókszámba, de az alias-okat, deaktivált postafiókokat illetve rendszerpostafiókokat (melyek csak a MS Exchange Szerver belső céljaira használatosak) nem tekinti a program külön fiókoknak.  Az általános vagy csoportcímek (pl. info@... support@...) abban az esetben számítanak bele a teljes postafiók számba, ha tartozik hozzájuk valós postafiók.

Két módon állapítható meg, hogy hány darabos ESMX licencre van szükség az Exchange szerver védelméhez:

  1. EMSX Postafiók számoló
  2. Active Directory egyéni keresés

1. Töltse le az EMSX Postafiók számoló programot, majd futtassa parancssorból a következő paraméterek mellett:

/count– a postafiókok számát jeleníti meg
/names – a felhasználók neveit jeleníti meg
/details – részletes leírás ad a fiókokról
/multiline - (a /details paraméterrel együtt) többsoros részletes leírást ad

 

2. A használatban lévő postafiókok számának meghatározásához nyissa meg az Active Directory Users and Computers-t a szerveren. Kattintson jobb egérgombbal a tartományra, majd válassza a Find opciót. A legördíthető menüben válassza ki az Custom Search-t, kattintson az Advanced fülre, majd másolja be az alábbi Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) lekérdezést és kattintson a Find Now gombra:

  • (&(objectClass=user)(objectCategory=person)(mailNickname=*)(|(homeMDB=*)(msExchHomeServerName=*))(!(name=SystemMailbox{*))(!(name=CAS_{*))(msExchUserAccountControl=0)(!(name=HealthMailbox*))(!userAccountControl:1.2.840.113556.1.4.803:=2))

 

Ha az Active Directory-ban található postafiókszám túllépi a licencben meghatározottat, akkor a Microsoft Exchange naplójába a következő bejegyzés kerül: „A védelem állapota megváltozott, mert a postafiókszám túllépte a licencben meghatározottat”. Ezen felül az ESET Mail Security termékben a Protection status rész NARANCSSÁRGA színre vált. Az üzenet arról tájékoztat, hogy 42 nap múlva a védelem megszűnik. Amennyiben ezt az üzenetet látja, lépjen kapcsolatba az értékesítőinkkel további licence vásárlása végett. 


Ha letelik a 42 nap és nem ad meg újabb licencet a programban, akkor a Protection status rész PIROS színre vált. Az üzenet arról tájékoztat, hogy a védelem kikapcsolt. Ha ezt látja azonnal lépjen kapcsolatba értékesítő kollégáinkkal további licencek vásárlása céljából.

 

Felmerülő kérdéseivel forduljon technikai támogató csapatunkhoz elérhetőségeink egyikén.