Legfrissebb díjak

OPSWAT

2013 októberében az ESET zászlóshajói, az ESET NOD32 Antivirus és az ESET Smart Security 7-es verziói megkapták az OPSWAT tanúsítványt. A San Francisco-ban működő biztonsági cég tanúsítványát azon biztonsági termékek kapják meg, amelyek kompatibilisek a legkorszerűbb, vezető hálózati és technológiai megoldásokkal.

Dennis Labs

Az ESET a legutóbbi két alkalommal az elérhető legmagasabb, AAA díjat érdemelte ki a brit székhelyű Dennis Labs tesztjein 2013-ban.

 
AV-Test

2013-ban az ESET 6/6-os minősítést kapott Windows platformon és Android platformon egyaránt. 2013 decemberében az ESET Mobile Security for Android a teszten szereplő kártevők 100%-ának észlelésével rendkívül magas pontszámot ért el, a teljesítményvizsgálaton pedig a legmagasabb pontszámot érdemelte ki.

 
IDC

Az ESET ötödikként végzett az világhírű piackutató és folyamatelemző IDC (International Data Corporation) „Világszintű Végpontvédelem 2013 és 2017 közötti előrejelzés és a 2012 gyártói részesedés” megnevezésű jelentésén. A kimutatás a szoftvergyártókat a 2012-es végpontvédelmi megoldásainak bevétele alapján rangsorolta.

 
PC Magazin

A több mint 30 éves múltra visszatekintő PC Magazin „Olvasók ajánlása” díja a márkahűség és a felhasználói elégedettség egyértelmű jele. Világszerte 25 millió olvasó nyilatkozott arról, hogy mennyire elégedettek az általuk használt vírusvédelmi termékkel, illetve a szolgáltatással, amelyet egy esetleges probléma esetén igénybe vehetnek. A felmérés során szerepet kapott a licenc értéke, a megbízhatóság, a használhatóság, az összbenyomás, illetve a felhasználói elégedettség és a technikai támogatás is.

Egy vírusirtó gyártó sikeréhez a magas szintű védelem biztosítása szükséges a rendszer teljesítményének befolyásolása nélkül, … Minden gyártó törekszik a megfelelő egyensúly kialakítására, azonban ebben az évben az antivírus piacon található szlováki székhelyű ESET-et ajánlották leginkább, más nagyobb és ismertebb versenytársakat megelőzve.” – PC Magazin

 
SC Magazine

2013 augusztusában az ESET Endpoint Security megkapta az elérhető legmagasabb, 5 csillagos minősítést a neves brit informatikai magazintól. Az áttekintés erős védelméért, könnyű telepíthetőségéért és átláthatóságáért ajánlja az ESET Endpoint Security-t vállalati felhasználóknak.

http://www.scmagazine.com/eset-endpoint-security/review/3967/

Az ESET Endpoint Security segítségével az adminisztrátorok könnyedén biztosíthatják a Microsoft Windows végpontok védelmét a hálózaton a vírusokkal és kémprogramokkal szemben, egyszerűen telepíthető tűzfal, levélszemétszűrő, webszűrő és eszközkezelő modulok használatával. Az összes funkció könnyűszerrel kezelhető a központi felületen keresztül.” – állítja az SC Magazin áttekintése.

 
CHIP support tesztgyőztes

A CHIP magazin az antivírus szoftverekhez társuló ügyfélszolgálatokat tesztelte. A győztes a NOD32 vírusirtó forgalmazójának, a Sicontact Kft.-nek szupport csapata lett.
A CHIP szakemberei a magazin tesztlaborjában állítottak össze egy számítógépet, melyet megfertőztek, majd szoftveresen is elrontottak, hogy próbára tegyék milyen segítségre számíthatnak az olvasók a különböző vírusirtó cégektől, ha megfertőződik számítógépük. Az Avast, az AVG, a Norton, a Kaspersky és más vírusirtó cégek szupport csapata közül a Sicontact munkatársai bizonyultak a legfelkészültebbnek, egyedül ők tudták a fertőzött gépet lapzártáig megjavítani.

 
PC World ajánlata

A magyar PC World 2009-es száma a biztonsági programcsomagok sebességét és szolgáltatásait tesztelte. A NOD32 antivírus technológiára épülő, tűzfalat és levélszemétszűrőt is tartalmazó ESET Smart Security nyerte a magazin Leggyorsabb díját, és megkapta a lap ajánlását is.

A PC World tesztje az internetes biztonsági programcsomagok sebességét és szolgáltatásait tesztelte. „Rendkívül örülünk a győztes eredménynek, mivel megmutatja, hogy az ESET termékei még mindig a leggyorsabbak a hasonló szoftverek között" - emelte ki Csiszér Béla, a Sicontact Kft. ügyvezetője a magazin értékelésével kapcsolatban.

 
Virus Bulletin

A kitüntető Virus Bulletin 100 díjat az a termék kaphatja meg, amely az alapos tesztek során minden vadon élő – azaz jelenleg is aktívan terjedő – vírust megtalál, és a teszteken nem produkál téves riasztást. Az ESET 2003-ban nyerte el először a VB100 díjat, azóta az egyetlen gyártó a mezőnyben, amely azóta is megszakítás nélkül érdemelte ki ezt az elismerést.

 
AV-Comparatives

Az osztrák AV-Comparatives évente négy alkalommal hasonlítja össze az antivírus rendszerek teljesítményét különböző szempontok – például a vírusirtók proaktív vírusfelismerési képessége – alapján. A 25 éve úttörőnek számító ESET zászlóshajóját, az ESET Smart Security 5-ös verzióját 2012-ben a függelten AV-Comparatives tesztek a „2012 egyik legjobbra értékelt terméke” címmel ismerték el.

"Lenyűgöző, hogy az egyenletes és kiváló teljesítmény mellett ilyen felhasználóbarát, egyszerű és érthető az ESET kezelőfelülete” - Andreas Clementi, az AV-Comparatives elnöke. "A dokumentációinak minősége és az online tudásbázis továbbra is példamutató."