ESET Endpoint Security for Android

Az ESET Endpoint Security for Android olyan károkozók ellen nyújt gyors és megbízható védelmet, amelyek célpontja az Android operációs rendszert futtató okostelefonok és a tabletek. Az alkalmazás heurisztikus vírusvédelmének és alacsony erőforrásigényének köszönhetően a telefon vagy tablet teljesítményének befolyásolása nélkül képes teljes körű védelmet nyújtani, az SMS/MMS spam-szűrő pedig a kéretlen üzenetektől is megkíméli a felhasználót. Ezeken kívül jelszavas védelmet, lopásvédelmi modult (SIM kártya azonosítás, táv-törlés, táv-lezárás, GPS helymeghatározás), hívás szűrést, eszközbiztonsági modult is tartalmaz.

Egyszerű használat

Az alkalmazás fejlesztésekor, a felhasználói élmény növelése érdekében a felhasználók valós szükségletei lettek középpontba állítva. Az új felhasználói felületnek köszönhetően annak használata valamint a funkciók közötti navigálás érthetőbbé és egyszerűbbé vált. A program grafikus felületének struktúrája megegyezik az új ESET Endpoint megoldásokéval, bele értve az ESET Remote Administrator 6 menedzsment konzolt és az ESET Endpoint Antivirus/ESET Endpoint Security kliens szoftvereket is, így ismerős érzés lehet bármelyik termék használata anélkül, hogy korábban használtuk volna azt.

Új licencelési rendszer

Az ESET Endpoint Security for Android teljes mértékben támogatja az ESET Remote Administrator 6-ban bemutatkozó új licencelési modellt. Az új licencelési keretrendszer integrálása egyszerűbbé teszi az ESET biztonsági szoftverek telepítését és hosszú távú használatát. Ha a felhasználó valamilyen változást szeretne eszközölni a licencében, a változás azonnal bekövetkezik az összes olyan ESET terméken is, amely a kérdéses licencet használja. A licencben található személyes információk egy e-mail cím és egy jelszó megadásával módosíthatóak.

Alkalmazásfelügyelet

Az alkalmazásfelügyelet funkció lehetővé teszi a rendszergazdáknak, hogy figyeljék a telepített alkalmazásokat, letiltsák meghatározott alkalmazások elérését és csökkentsék a fertőzés kockázatát azáltal, hogy bizonyos alkalmazások eltávolítására kérik a felhasználókat. A rendszergazda az alkalmazásokra vonatkozó különféle szűrési módok közül választhat: kategóriaalapú letiltás, engedélyalapú letiltás, letiltás forrás szerint, manuális letiltás.

Központi menedzsment

A teljes számítógépes hálózaton kívül most már az okostelefonok vírus- és kémprogramvédelme is egyetlen, központi helyről menedzselhető. Az ESET Remote Administrator 6 távmenedzsment program segítségével információk kaphatók a telefonkészülék vírusvédelmének állapotáról, frissítéseiről, riasztásairól. A felügyelt készüléken a különböző beállítás-módosítások alkalmazások kontrollálása, alapvető biztonsági házirendek érvényesítése és víruskeresési feladatok távolról is végrehajthatóak. A távadminisztráció segítségével nagyobb, androidos okostelefonokat is tartalmazó hálózatok vírusvédelme is átláthatóvá válik, a program a készülék távoli menedzselhetőségével, elemzésekkel és statisztikákkal segíti a rendszergazdák munkáját.

Miért fontos a mobilvédelem?

Android füzetA PC World-del karöltve készítettünk egy 48 oldalas kiadványt, ami a mobilvédelem összes lényeges témáját feldolgozza. A kiadványt a lapok sarkánál fogva ugyanúgy lapozgathatja egere segítségével (vagy a billentyűzet nyilaival), mintha hagyományos füzetet tartana a kezében. A füzet megtekintéséhez kattintson a képre.

 

Rendszerkövetelmények

Képernyő felbontása: min. 480x800
Lemezterület: 20+ MB
CPU: ARM processzor ARMv7-es utasításkészlettel
Operációs rendszer: Android 4 vagy újabb verzió

Díjak és minősítések

AV- Comparatives
Az ESET mobil védelme olyan megbízható és jövőbe mutató biztonsági megoldás, melynek kezelése rendkívül egyszerű. Kiváló biztonsági megoldás azon felhasználók számára is, akik több SIM kártyát szeretnének használni miközben nem szeretnének lemondani a biztonsági program lopásgátló funkciójának előnyeiről.
(AV-Comparatives, szeptember 2010)

West Coast Labs
Az ESET mobil védelme kiérdemelte a West Coast Labs Mobil Biztonság kategória Mobil Kártevők Elleni Védelem valamint a Mobil Biztonság kategória Lopásvédelem minősítését. Az alkalmazás funkcióit a támasztott követelményeknek megfelelően illetve a vonatkozó szabványok betartása mellett tesztelték és hagyták jóvá.


Bővebb információk