ESET Endpoint Security for macOS

Az ESET Endpoint Security for macOS többrétegű védelmet biztosít vegyes vállalati környezetben, lehetővé téve a hatékony munkavégzést. Megakadályozza a hálózathoz való illetéktelen hozzáféréseket és védelmet biztosít a hacker-támadások ellen. Vírus- és kémprogramvédelme kiszűri a kártevőket, adathalász szűrője megvédi a felhasználókat az olyan hamis oldalaktól, amelyek az érzékeny adataikat próbálják megszerezni, alacsony erőforrásigényének köszönhetően pedig a gyakran használt programok továbbra is zökkenőmentesen működnek. Komponens alapú telepítése során külön engedélyezhetőek a személyi tűzfal, a webfelügyelet, a webhozzáférés-védelem és az e-mail védelem modulok. Mindezeket könnyedén kézben tarthatja a teljes mértékig újraalkotott, felhasználóbarát ESET Remote Administrator webes felületen. Az Apple számítógépeken megismert meggyőző megjelenésével és kézre álló kezelőfelületével rendkívül könnyű kezelhetőséget biztosít.

Teljes körű védelem

Alacsony erőforrásigényének köszönhetően a keresőmotor észrevétlenül dolgozik a háttérben, és anélkül tartja távol a kártevőket, hogy zavarná a felhasználót a munkavégzésben, és a rendszer nagymértékű terhelése nélkül biztosítja a magasabb biztonsági szintet a személyi tűzfal, webfelügyelet és eszközflügyelet modulok használatával. Általánosan elfogadott tény, hogy az macOS/Linux operációs rendszerek a Windows platformhoz képest jóval biztonságosabbak. Ezzel együtt egyetlen rendszer sem vákuumban működik, és a kártékony kódok készítői folyamatosan keresik a lehetőséget arra, hogy hogyan tudnak több operációs rendszeren is működő kártevőket készíteni. Az ESET Endpoint Security hatástalanítja a Macintoshra készült kártevőket, de a Linuxra vagy Windowsra készült fenyegetéseket is megállítja, csakúgy, mint a multi-platform vírusokat.

Személyi tűzfal

A személyi tűzfal ellenőrzi a számítógép teljes bejövő és kimenő hálózati forgalmát. A megadott szűrési szabályok alapján engedélyezi vagy letiltja az egyes hálózati kapcsolatokat. A tűzfal védelmet nyújt a távoli számítógépekről kezdeményezett támadások ellen, és lehetővé teszi egyes szolgáltatások internetelérésének letiltását.

Webfelügyelet

Automatikus Felhő-alapú osztályozási technológiája révén lehetővé teszi a felhasználók hozzáférésének korlátozását bizonyos típusú weboldalakhoz. A részletesen beállítható szabályok segítségével érvényre juttathatja a cég internetelérést szabályozó házirendjét. A nem kívánt weboldalak blokkolásával elkerülhető a túlzottan magas felhasználói sávszélesség használat.

Eszközfelügyelet

Megoldható egyszerre több eszközre vonatkozó engedélyező, tiltó és naplózó szabály létrehozása, továbbá a program automatikusan felismeri az eszköz sorozatszámát, gyártóját és típusát.

Felhő alapú védelem

A ThreatSense.NET korszerű korai riasztási rendszeren alapuló ESET Live Grid további biztonsági szintekkel védi a számítógépet. Folyamatosan figyeli a rendszerben futó programokat illetve folyamatokat, és összeveti az eredményt az ESET több millió felhasználójától, a világ minden pontjáról gyűjtött adatokkal.

Új felhasználói felület

Teljes mértékben átalakítottuk a program főablakát, a további beállítások (Setup -> Enter application preferences) párbeszédpanel pedig még intuitívabbá és áttekinthetőbbé vált.

Adathalászat elleni védelem

Az online fizetés elterjedésével egyre több olyan rosszindulatú oldal jelent meg, amelyek érzékeny személyes adataink és bankkártya számunk megszerzését célozzák meg. Ezek pontosabb kiszűrésére fejlesztette tovább az ESET az adathalászat elleni modulját, hogy biztonságosan intézhessük online pénzügyeinket.

Komponens-alapú telepítés

Az alkalmazást felépítő biztonsági komponensek (tűzfal, spamszűrő, webfelügyelet, eszközfelügyelet, Microsoft NAP támogatás, webhozzáférés-védelem) külön-külön és egyben is telepíthetőek, melyek a távadminisztrációs felügyelet segítségével később ki-be kapcsolhatóak.

ESET Megosztott helyi gyorsítótár (ESET Shared Cache)

Jobb teljesítmény virtualizált környezetben. A megosztott helyi gyorsítótár használata lerövidíti az ESET végpontvédelmek ellenőrzési idejét VMware-en vagy Hyper-V környezetben. Bővebb információért, kérjük, kattintson ide.

Minősített védelem

Az ICSA laboratórium a TruSecure vállalat részeként a Virus Bulletinhez hasonló metodológiával teszteli az antivírus termékeket. Azonban míg a Virus Bulletin egy-egy konkrét időpontban hasonlítja össze a különböző szoftvereket, az ICSA minősítése azt fejezi ki, hogy egy antivírus megoldás képes elérni és hosszabb időn keresztül fenntartani a kiváló színvonalat.

A West Coast Labs egy független szervezet, mely biztonsági szoftverek tesztelésére szakosodott. A szervezet által kiadott Checkmark minősítések egy integrált szabvány-rendszer részeként kerülnek kiadásra. A Checkmark minősítéseket világszerte elismerik és a teljesítmény megbízható jelzőinek fogadják el.

Az ESET a világon első vírusirtó gyártója, melynek terméke OS X platformon megszerezte az ICSA Labs minősítését.
 
Az ESET biztonsági szoftverei megszerezték a rangos West Coast Labs tanúsítványát az úgynevezett „Chinese malware” felismeréséért. (2011. június)

 

Rendszerkövetelmények

Apple számítógép 32 vagy 64 bites Intel processzorral, OS X/macOS 10.6 és újabb operációs rendszer.

Memóriaigény: 300 MB
Lemezterület (telepítőcsomag): 60 MB
Lemezterület (telepített szoftver): 150 MB

 

Unilicenc

UnilicencAz ESET nem csupán egy szoftvert, hanem egy szolgáltatást kíván nyújtani ügyfelei számára. Éppen ezért az ESET Cyber Security Pro licencével az összes (Windows, macOS, Linux) platformon használhatja a megfelelő vírusvédelmi szoftvert a licencben meghatározott darabszámig.