ESET File Security for Linux/BSD/Solaris

Az ESET File Security több szempontból egyedülálló védelmet kínál Linux/BSD/Solaris rendszereken. Antivírus motorja a legmagasabb találati arányt, valamint a leggyorsabb keresési sebességet biztosítja. Az ESET File Security fejlett heurisztikai algoritmusok segítségével még az ismeretlen Win32 férgek és trójai programok többségét is felismeri. Beépített tömörítő modulja külső alkalmazás használata nélkül képes kicsomagolni az archivált állományokat.

A szerverek teljesítményének megőrzése érdekében a megoldások működése egy memóriarezidens modulon alapszik, mely az összes víruskeresési feladatot fogadja. A rendszeraktivitásokra és a biztonsági eseményekre vonatkozó információk tárolására 6 különböző naplózási szint határozható meg, és a rendszer képes automatikus riasztások küldésére.

 

Újdonságok

Továbbfejlesztett ThreatSense technológia

A ThreatSense technológia legújabb verziója kifinomult proaktív védelmet és továbbfejlesztett tisztítási lehetőségeket biztosít.

Távadminisztráció A szoftver beállításai távolról menedzselhetőek az ESET Remote Administrator szoftverrel, amely a Business Edition licencekkel telepíthető.
Támogatott platformok Az ESET File Security már a Solaris 10, a NetBSD 4, a FreeBSD 6, 7, 8 és 9-es verzióját, valamint a Linux Kernel 2.6, illetve újabb verzióit is támogatja.
Kisebb frissítési fájlok Az optimalizálásnak köszönhetően csökkent a frissítési fájlok mérete és fejlettebb lett a frissítési fájlok sérülés elleni védelme.
Védelem 64 bites rendszereknek Kompatibilitás a 64 bites verziókkal (az Intel Itanium IA-64 kivételével).

 

Tulajdonságok

Kézi indítású számítógép-ellenőrzés

A kézi indítású számítógép-ellenőrzéssel parancssorból ellenőrizhetőek a kiválasztott mappák. Az operációs rendszer feladatütemezőjének segítségével rendszeres ellenőrzések is megadhatóak. 

Valós idejű védelem A valós idejű védelem a háttérben folyamatosan ellenőrzi a fájlrendszert.
Előre meghatározott feladatok A szoftver lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy a találati eredmények alapján különböző feladatokat határozzanak meg.
Multiprocesszoros rendszerek támogatása Az ESET File Security egyaránt kompatibilis az egy- és multiprocesszoros rendszerekkel.
Továbbfejlesztett Daemon  Fokozott stabilitás és ellenőrzési hatékonyság.
Felhasználó-specifikus beállítások A rendszergazdák felhasználó-specifikus ellenőrzési paramétereket adhatnak meg.
Webes felület  Felhasználóbarát, webes alapú adminisztrációs felület.

 

Rendszerkövetelmények

Processzor

i386 (Intel® 80386), amd64 (x86_64)

Operációs rendszer Linux
2.6.x, vagy újabb kernelek
glibc 2.3.6 vagy újabb
2.0.0 vagy magasabb Dazuko kernel modul (opcionális)

FreeBSD
6.x, 7.x, 8.x és 9.x verziók
2.0.0 vagy magasabb Dazuko kernel modul (opcionális)

NetBSD
4.x verziók

Sun Solaris
10-es verzió
Memória 32 MB
Lemezterület 32 MB a telepítéshez és további szabad lemezterület az ideiglenes fájloknak.

 

Minősített védelem

A West Coast Labs egy független szervezet, mely biztonsági szoftverek tesztelésére szakosodott. A szervezet által kiadott Checkmark minősítések egy integrált szabvány-rendszer részeként kerülnek kiadásra. A Checkmark minősítéseket világszerte elismerik és a teljesítmény megbízható jelzőinek fogadják el.

Az ESET biztonsági szoftverei megszerezték a rangos West Coast Labs tanúsítványát az úgynevezett „Chinese malware” felismeréséért. (2011. június)