ESET File Security for Microsoft Windows Server

Az ESET File Security több szempontból egyedülálló védelmet kínál Microsoft Windows rendszereken. Antivírus motorja a legmagasabb találati arányt, valamint a leggyorsabb keresési sebességet biztosítja. Az ESET File Security fejlett heurisztikai algoritmusok segítségével még az ismeretlen Win32 férgek és trójai programok többségét is felismeri. Beépített tömörítő modulja külső alkalmazás használata nélkül képes kicsomagolni az archivált állományokat.

A virtuális rendszerek, hasonlóan a fizikai környezetben futó operációs rendszerekhez, szintén ki vannak téve a malware támadásoknak, így fontos, hogy ezek védelmét is biztosítsuk. Ezért az ESET File Security telepíthető ilyen típusú rendszerekre is, ezen felül a termék elérhető a Microsoft Azure felhőszolgáltatás biztonsági bővítmények részeként is. A bővítmény segítségével biztonságban tudhatja virtuális rendszereit is a Microsoft Azure környezetben.

A szerverek teljesítményének megőrzése érdekében a megoldások működése egy memóriarezidens modulon alapszik, mely az összes víruskeresési feladatot fogadja. A termék kompatibilis az ESET Remote Administratorral, így egyszerűen és hatékonyan menedzselhető a teljes Windows-os szerverhálózat.

Legfontosabb jellemzők
Hatékonyság Az ESET File Security alacsony erőforrást igényel, így minimálisan terheli a kiszolgálót.
Új detektálási technikák Exploit blokkoló, Továbbfejlesztett memóriaellenőrzés
Távadminisztráció A szoftver beállításai távolról menedzselhetőek az ESET Remote Administrator szoftverrel.
Szerver optimalizálás Korszerű motorja zökkenőmentes integrációt és működést biztosít Windows szervereken.
Automatikus kivételek A zavartalan használat érdekében automatikusan érzékeli és felveszi a kivételek közé a szerver működése szempontjából kritikus állományokat.
Folyamat kivételek Lehetőséget biztosít a rendszergazdáknak, hogy folyamatokat zárjanak ki a valós idejű fájlrendszervédelemből. Ezáltal elkerülhető a szerver sebességét érintő lassulás biztonsági mentés, vagy virtuálisgép migráció során.
Kártevők elleni védelem Hatékony védelem az ismert és a legfrissebb vírusok, férgek, trójaiak, kémprogramok és egyéb fenyegetések ellen.
Önvédelem Az ESET File Security megvédi saját bejegyzéseit és fájljait kártékony programoktól vagy óvatlan felhasználóktól.
Hyper-V Storage ellenőrzése Hyper-V szerepkörrel ellátott Microsoft Windows szerverek ellenőrzése, anélkül, hogy szükséges lenne egy másik antivírus példány helyi telepítésére. A nagyobb teljesítmény érdekében, ellenőrizhetőek a kikapcsolt állapotú virtuális gépek.
Windows clustering támogatás Összekapcsol több telepített ESET File Security-t egy clusteren belül, és egy egységes egészként kezeli őket, így nincs szükség a konfiguráció kézzel való módosítására egyenként.
WMI támogatás Az ESET File Security funkcióinak monitorozása WMI (Windows Management Instrumentation) szolgáltatáson keresztül.
eShell A teljes funkcionalitással bíró parancssori felületen keresztül scriptek segítségével automatizálható a termék konfigurálása.
Cisco NAC támogatás A Cisco Network Admission Control-lal (NAC) való együttműködése révén magasabb besorolású biztonsági szint érhető el a hálózaton.
Hatékony hibakeresés Az ESET SysInspector rendszerdiagnosztikai eszközzel gyorsan felderíthetővé válik egy rendszer lassulásának oka, míg az ESET SysRescue lehetővé teszi egy bootolható lemez készítését a rendszer hatékony megtisztítására.
Microsoft Azure bővítmény Egy kattintással elérhető, automatikusan települő bővítmény Microsoft Azure környezetben. Alacsony erőforrás igényű, távmendzselhető az ESET Remote Administrator megoldás segítségével.

 

Rendszerkövetelmények
Architektúra Intel vagy AMD x86/x64
Operációs rendszer Microsoft Windows 2000 Server
Microsoft Windows Server 2003 (x86 és x64)
Microsoft Windows Server 2008 (x86 és x64)
Microsoft Windows Server 2008 R2
Microsoft Windows Server 2012
Microsoft Windows Server 2012 R2
Microsoft Windows Server 2016
Microsoft Windows Small Business Server 2003 (x86)
Microsoft Windows Small Business Server 2003 R2 (x86)
Microsoft Windows Small Business Server 2008 (x64)
Microsoft Windows Small Business Server 2011 (x64)
Microsoft Windows Server Core2008
Microsoft Windows Server Core2008 R2
Microsoft Windows Server Core2012
Microsoft Windows Server Core 2012 R2
Microsoft Windows Server Core 2016

 

 

 

 

Minősített védelem

A West Coast Labs egy független szervezet, mely biztonsági szoftverek tesztelésére szakosodott. A szervezet által kiadott Checkmark minősítések egy integrált szabvány-rendszer részeként kerülnek kiadásra. A Checkmark minősítéseket világszerte elismerik és a teljesítmény megbízható jelzőinek fogadják el.

Az ESET biztonsági szoftverei megszerezték a rangos West Coast Labs tanúsítványát az úgynevezett „Chinese malware” felismeréséért. (2011. június)