ESET Gateway Security for Linux/BSD/Solaris

Az ESET Gateway Security egyaránt védelmezi a http és ftp protokollokat Linux/BSD/Solaris rendszereken. A hálózati rendszergazdák egyszerűen konfigurálhatják a http/ftp proxy beállításokat, valamint a védelem paramétereit.

A szerverek teljesítményének megőrzése érdekében a megoldások működése egy memóriarezidens modulon alapszik, mely az összes víruskeresési feladatot fogadja.

A megoldás képes különböző konfigurációkat rendelni a különböző felhasználókhoz, kliensekhez és szerverekhez, és egyaránt fut egyprocesszoros és multiprocesszoros rendszereken. A rendszeraktivitásokra és a biztonsági eseményekre vonatkozó információk tárolására 6 különböző naplózási szint határozható meg, és a rendszer képes automatikus riasztások küldésére.

 

Újdonságok

Továbbfejlesztett ThreatSense technológia

A ThreatSense technológia legújabb verziója kifinomult proaktív védelmet és továbbfejlesztett tisztítási lehetőségeket biztosít.

Távadminisztráció A szoftver beállításai távolról menedzselhetőek az ESET Remote Administrator szoftverrel, amely a Business Edition licencekkel telepíthető.
Támogatott platformok Az ESET Gateway Security már a Solaris 10, a NetBSD 4, a FreeBSD 6, 7, 8 és 9-es verzióját, valamint a Linux Kernel 2.6, illetve újabb verzióit is támogatja.
Kisebb frissítési fájlok  Az optimalizálásnak köszönhetően csökkent a frissítési fájlok mérete és fejlettebb lett a frissítési fájlok sérülés elleni védelme.
Védelem 64 bites rendszereknek Kompatibilitás a 64 bites verziókkal (az Intel Itanium IA-64 kivételével).

 

Tulajdonságok

Http és ftp protokollok károkozók és kémprogramok elleni védelme

A program az ESET ThreatSense keresőmotorjával automatikusan ellenőrzi a bejövő és a kimenő forgalom egészét.

SafeSquid Proxy cache plug-in Az ESET Gateway Security a SafeSquid Internet proxit használó átjáró szerverek ellenőrzését is biztosítja. 
Előre meghatározott feladatok A szoftver lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy a találati eredmények alapján különböző feladatokat határozzanak meg. Ez lehet például a weboldalak blokkolása és helyettesítése egy előre meghatározott szöveggel.
Részleges ellenőrzési technológia A részleges ellenőrzés biztonságot és nagy teljesítményt jelent nagy fájlok letöltése esetén is.
Multiprocesszoros rendszerek támogatása Az ESET Gateway Security egyaránt kompatibilis az egy- és multiprocesszoros rendszerekkel.
Továbbfejlesztett Daemon  Fokozott stabilitás és ellenőrzési hatékonyság.
Felhasználó-specifikus beállítások  A rendszergazdák felhasználó-specifikus ellenőrzési paramétereket adhatnak meg.
Webes felület Felhasználóbarát, webes alapú adminisztrációs felület.

 

Rendszerkövetelmények

Processzor

i386 (Intel® 80386), amd64 (x86_64)

Operációs rendszer

Linux
2.6.x, vagy újabb kernelek
glibc 2.3.6 vagy újabb verzió

FreeBSD
6.x, 7.x, 8.x és 9.x kernelek
2.0.0 vagy magasabb Dazuko kernel modul (opcionális)

NetBSD
4.x verziók

Sun Solaris
10-es verzió

Memória 32 MB
Lemezterület 20 MB a telepítéshez és további szabad lemezterület az ideiglenes fájloknak

 

Minősített védelem

 

A West Coast Labs egy független szervezet, mely biztonsági szoftverek tesztelésére szakosodott. A szervezet által kiadott Checkmark minősítések egy integrált szabvány-rendszer részeként kerülnek kiadásra. A Checkmark minősítéseket világszerte elismerik és a teljesítmény megbízható jelzőinek fogadják el.

Az ESET biztonsági szoftverei megszerezték a rangos West Coast Labs tanúsítványát az úgynevezett „Chinese malware” felismeréséért. (2011. június)