ESET Mail Security for Linux/BSD/Solaris

Az ESET Mail Security hatékonyan szűri a levelezőszerverek SMTP és IMAP protokolljainak forgalmát Linux/BSD/Solaris rendszereken, így védelmet biztosít az ismert és az ismeretlen károkozók ellen. A megoldás alacsony erőforrásigényével és magas fokú stabilitásával kiemelkedik versenytársai közül. A rendszer tartalmaz levélszemétszűrő funkciót is, amely az üzenetek tárgyának, fejlécének, illetve láblécének módosításával megjelöli a kéretlen leveleket.

A szerverek teljesítményének megőrzése érdekében a megoldás működése egy memóriarezidens modulon alapszik, mely az összes víruskeresési feladatot fogadja. Az ESET Mail Security képes különböző konfigurációkat rendelni a különböző felhasználókhoz, kliensekhez és szerverekhez, és egyaránt fut egyprocesszoros és multiprocesszoros rendszereken. A rendszeraktivitásokra és a biztonsági eseményekre vonatkozó információk tárolására 6 különböző naplózási szint határozható meg, és a rendszer képes automatikus riasztások küldésére.

 

Újdonságok
Továbbfejlesztett ThreatSense technológia A szoftver a ThreatSense® technológia legújabb változatának köszönhetően gyors és hatékony védelmet nyújt az internetes károkozók minden fajtája ellen. A ThreatSense proaktív módon képes felismerni a vírusokat, kémprogramokat, trójaiakat, férgeket, kéretlen reklámprogramokat és rootkiteket anélkül, hogy a rendszer teljesítményét visszafogná.
Távadminisztráció A szoftver beállításai távolról menedzselhetőek az ESET Remote Administrator szoftverrel, amely a Business Edition licencekkel telepíthető.
Támogatott platformok Az ESET Mail Security már a Solaris 10, a NetBSD 4, a FreeBSD 6, 7, 8 és 9-es verzióját, valamint a Linux Kernel 2.6, illetve újabb verzióit is támogatja.
Támogatott MTA-k A szoftver a ZMailer levélkezelőn kívül támogatja a megszokott MTA-kat is.
Kisebb frissítési fájlok Az optimalizálásnak köszönhetően csökkent a frissítési fájlok mérete és fejlettebb lett a frissítési fájlok sérülés elleni védelme.
Védelem 64 bites rendszereknek Kompatibilitás a 64 bites verziókkal (az Intel Itanium IA-64 kivételével).

 

Tulajdonságok
Vírus-és kémprogram-védelem Bejövő és kimenő üzenetek teljes körű ellenőrzése.
Levélszemétszűrő Az ESET Mail Security különböző módszerek együttes alkalmazásával kiemelkedően hatékony védelmet biztosít a kéretlen üzenetek ellen.
Előre meghatározott feladatok A szoftver lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy a találati eredmények alapján különböző feladatokat határozzanak meg. Ez lehet például az üzenetek blokkolása és helyettesítése egy előre meghatározott weboldallal.
Ellenőrzés POP3, SMTP és IMAP protokolok ellenőrzése.
Többprocesszoros rendszerek támogatása Az ESET Mail Security egyaránt kompatibilis az egy- és többprocesszoros rendszerekkel.
Továbbfejlesztett Daemon Fokozott stabilitás és ellenőrzési hatékonyság.
Felhasználó-specifikus beállítások A rendszergazdák felhasználó-specifikus ellenőrzési paramétereket adhatnak meg.
Webes felület Felhasználóbarát, webes alapú adminisztrációs felület.

 

Rendszerkövetelmények
Processzor i386 (Intel® 80386), amd64 (x86_64)
Operációs rendszer Linux
2.6.x vagy újabb kernelek
glibc 2.3.6 vagy magasabb verzió

FreeBSD
6.x, 7.x, 8.x és 9.x verziók

NetBSD
4.x verziók

Sun Solaris
10-es verzió
Memória 32 MB
Szabad lemezterület 120 MB a telepítéshez és további lemezterület az ideiglenes fájlokhoz.

 

További megoldások

 • Az ESET Mail Security for Microsoft Exchange Server integrált védelmi megoldást nyújt a csatolmányként érkező férgek és trójaiak, a kártevő szkripteket tartalmazó dokumentumok, az adathalász levelek, valamint a levélszemét és egyéb e-mailben érkező kártevők ellen. Az Exchange összes aktuális verziója (5.5-től 2016-ig) támogatott. A megoldás fut egyprocesszoros és multiprocesszoros rendszereken, kiemelkedő észlelési arányt, valamint gyors keresési sebességet biztosít. További információ »

 • Az ESET Mail Security for IBM Domino védelmet nyújt az ismert vírusokkal szemben, és fejlett heurisztikai algoritmusok segítségével még az ismeretlen Win32 férgek és trójai programok többségét is felismeri. Az ESET Mail Security for IBM Domino a Domino szerverekbe beépülő program, mely a NOD32 Antivirus rendszer sebességével és hatékonyságával védelmezi a vállalat levelezőszervereit. A megoldás védelmet nyújt az e-mailben terjedő vírusokkal szemben, és csökkenti a szerverek forgalmát a nem kívánt levelek kiszűrésével.

  Operációs rendszer: Microsoft Windows Server 2012 R2, 2012, 2008 R2, 2008, 2003 R2, 2003 SP2

  Bővebb információt és a telepítéshez segítséget a következő dokumentációban talál:
  http://download.eset.com/manuals/eset_emsl_6_userguide_enu.pdf

 • Az ESET Mail Security for Kerio Connect hatékony levelezőszerver-védelmet jelent azon vállalatok számára, melyek a Kerio platformot választották. Mind a Windowsos , mind a Linuxos megvalósítás támogatott. Windows esetén az ESET Endpoint Antivirus vagy az ESET File Security for Microsoft Windows termékek telepíthetőek, Linux esetén pedig az ESET Mail Security for Linux/BSD/Solaris, de kizárólag a 3-as verzió. Hatékonyan szűri a levelezőszerverek SMTP, IMAP és POP3 protokolljainak forgalmát az ismert és az ismeretlen károkozók ellen. A megoldás alacsony erőforrásigényével és magas fokú stabilitásával kiemelkedik versenytársai közül.

  Operációs rendszer: Microsoft Windows 2000 és újabb, Linux 2.2 / 2.4 / 2.6, FreeBSD 5 / 6 / 7, NetBSD 4, Solaris 10
  Kerio Connect verziók: Kerio Connect 7.0 és újabb, egészen a 7.5.x* verzióig, Kerio Mail Server 6.1.2, 6.7.x* és újabb
  * Az ESET NOD32 AV 3.0, 4.0 és 4.2 által támogatott

  Bővebb információt az angol nyelvű kézikönyvben olvashat:
  http://download.eset.com/manuals/eset_ekc_ewf_userguide_enu.pdf
  http://download.eset.com/manuals/eset_ems_4_userguide_enu.pdf

Minősített védelem

A West Coast Labs egy független szervezet, mely biztonsági szoftverek tesztelésére szakosodott. A szervezet által kiadott Checkmark minősítések egy integrált szabvány-rendszer részeként kerülnek kiadásra. A Checkmark minősítéseket világszerte elismerik és a teljesítmény megbízható jelzőinek fogadják el.

Az ESET biztonsági szoftverei megszerezték a rangos West Coast Labs tanúsítványát az úgynevezett „Chinese malware” felismeréséért. (2011. június)