Miért érdemes az ESET termékeivel védeni a Linux-ot futtató számítógépeket?

Technológia

Az otthoni felhasználóknak szánt ESET NOD32 Antivirus 4 for Linux Desktop tartalmazza a sokszorosan díjnyertes heurisztikus ThreatSense technológiát, melynek segítségével a védelmi programok a nulladik napi támadásokat is képesek felismerni.

 

Intelligens észlelés

A NOD32 Antivirus rendszerben bemutatott ThreatSense technológia intelligens, úgynevezett heurisztikus algoritmusokat tartalmaz, melynek segítségével a szoftverek felismerik azokat az új, ismeretlen kártevőket is, melyek vírusleírása még nem készült el.

 

Az ESET szoftverei így védelmet nyújtanak a nulladik napi támadások többsége ellen. Többek között e technológiának köszönhető, hogy az ESET tartja a szigorú Virus Bulletin tesztek VB100 rekordját, és a teszteken - egyedülálló módon - egyetlen vadon élő vírust sem engedett át.Multiplatformos felismerés

Az internetes bűnözők egyre több energiát fektetnek olyan kártevők előállításába, amelyek platformfüggetlen módon működnek. Ráadásul nem csak az operációs rendszer van kitéve támadásnak, hanem a harmadik gyártótól származó, a gépre telepített platformfüggetlen szoftverek is. A most bemutatott, Linux alapú szoftver képes a Windows és az OS-X rendszereket támadó kártevők felismerésére is, így heterogén környezetben megakadályozzák, hogy a linuxos 

 

munkaállomások a Windows vagy OS-X rendszerekre írt kártevők rejtekhelyéül szolgáljanak.

Grafikus kezelőfelület

Az opcionális, teljes képernyős módra is képes grafikus kezelőfelület a windowsos rendszereken megszokott módon biztosítja a könnyű, intuitív kezelést, és hozzáférést biztosít a szoftverek működéséről visszajelzést egyszerűen áttekinthetővé tévő grafikonokhoz, statisztikákhoz, valamint az időzített feladatok kezelését végző Feladatütemezőhöz.

 

Hozzáférés-védelem

Meghatározható, hogy mely felhasználói fiókokhoz kezelői jogosultak a beállítások megváltoztatására, így a jogosulatlan felhasználók nem tudják kiiktatni a vírusvédelmet.

Külső adathordozók letiltása

A védelmi szoftverek átvizsgálják az USB, a FireWire, valamint a CD/DVD adathordozók tartalmát, vagy blokkolják az ezekhez való hozzáférést, így minimalizálják a fertőzés veszélyét.


Központi adminisztráció

Az ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition for Mac OS X tartalmazza az ESET Remote Administrator központi menedzsment alkalmazást, így a heterogén vállalati hálózatokat üzemeltető rendszergazdák a Windows, az OS-X és a Linux rendszereken futó ESET vírusvédelmet egyetlen konzolon keresztül tudják menedzselni. A távadminisztráció segítségével nagyobb hálózatok vírusvédelme is átláthatóvá válik, a program távoli telepítési lehetőséggel, elemzésekkel és statisztikákkal segíti a rendszergazdák munkáját. A központi menedzsment működéséhez TCP/IP kapcsolat elegendő. 

Bővebben az ESET Remote Administrator alkalmazásról.

Minősített védelem

A West Coast Labs egy független szervezet, mely biztonsági szoftverek tesztelésére szakosodott. A szervezet által kiadott Checkmark minősítések egy integrált szabvány-rendszer részeként kerülnek kiadásra. A Checkmark minősítéseket világszerte elismerik és a teljesítmény megbízható jelzőinek fogadják el.

Az ESET biztonsági szoftverei megszerezték a rangos West Coast Labs tanúsítványát az úgynevezett „Chinese malware” felismeréséért. (2011. június)

Rendszerkövetelmények

Processzor: AMD vagy Intel 32/64 bites processzor (x86/x64)
Operációs rendszer: RedHat, Debian, Ubuntu, Suse, Fedora, Mandriva illetve bármely RPM vagy DEB csomagkezelő alapú disztribúció
SELinux nem támogatott
Memóriaigény: 150 MB
Lemezterület (telepítőcsomag): 39 MB
Lemezterület (telepített szoftver): 120 MB
Kernel: 2.6 vagy újabb
Egyéb: GNU C Library 2.3 vagy újabb
GTK+ 2.6 vagy újabb