ESET SysInspector

Az ESET SysInspector egy ingyenes diagnosztikai eszköz, melynek segítségével a gyakorlott felhasználók és rendszergazdák részletes adatokhoz juthatnak az általuk felügyelt számítógépeken futó folyamatokról. A program a rejtett fertőzések felderítésére is alkalmas. Az eszköz az ESET NOD32 Antivirus és az ESET Smart Security 4-es verziójából közvetlenül elérhető, míg a korábbi verziót futtató felhasználók a honlapról tölthetik le azt. 

Az ESET SysInspector azon rendszergazdák részére készült, akiknek feladatkörébe tartozik a munkaállomásokon és szervereken keletkező biztonsági problémák megoldása. A szoftver segítségével a szakemberek megvizsgálhatják az egyes gépeken az aktív folyamatokat, a regisztrációs adatbázisok tartalmát, illetve többek közt kilistázhatják az automatikusan elinduló, valamint a hálózati kommunikációt folytató programokat.

Az integrált Anti-Stealth technológiának köszönhetően az ESET SysInspector emellett felismeri a rejtett károkozókat - például rootkiteket - is. Ez a funkció különösen hasznos azon vállalatok számára, melyek nem az ESET vírusvédelmi szoftvereit alkalmazzák. A program menüjéből elérhető az ESET ingyenes online vírusirtója, aminek segítségével a felfedezett fertőzések hatástalaníthatóak.

A SysInspector a hozzáértő felhasználók kezébe való rendszerdiagnosztikai eszköz, mely nem helyettesíti a vírusirtót. A program által generált logfájlok személyes adatokat nem tartalmaznak, kizárólag azt a célt szolgálják, hogy a kárelhárítást végző szakemberek minél egyszerűbben felderíthessék a fertőzések okát.

A SysInspector funkciói és moduljai:

Log összehasonlítás: Az ESET SysInpector beépített funkciója segítségével könnyen összehasonlítható két logfájl, így kiszűrhetőek azon elemek, melyek csak az egyik gépre jellemzőek.

Anti-Stealth Technológia: Az ESET vírusvédelmi termékeihez hasonlóan a SysInspector is képes felismerni a rejtett objektumokat (például rootkiteket) az MBR tartományban, a regisztrációs adatbázisban, driverekben, valamint a futó szolgáltatásokban és folyamatokban.

Aktív folyamatok: A modul részletes információkat ad a számítógépen futó alkalmazásokról és folyamatokról.

Hálózati kapcsolatok: A modul kilistázza azon folyamatokat és alkalmazásokat, melyek hálózati kommunikációt folytatnak a TCP vagy az UDP protokollokon keresztül.

Fontos rendszerbejegyzések: Azon rendszerbejegyzések listája és állapota, amelyeket a kártékony programok kihasználhatnak.

Szolgáltatások: A SysInspector kilistázza a Windows szolgáltatásait és azok tulajdonságait.

Driverek: Az installált meghajtóprogramok listája.

Kritikus fájlok: Megjeleníthető az operációs rendszer működése szempontjából nélkülözhetetlen fájlok listája, valamint a fájlok tulajdonságai.

Rendszerinformáció: Részletes információ érhető el a hardver és szoftver eszközökkel, valamint a felhasználói jogokkal, Windows frissítésekkel, felinstallált szoftverekkel és más összetevőkkel kapcsolatban.

Részletes fájlinformáció: A fontos rendszerfájlok listája.
 

Rendszerkövetelmények

Processzor

i386 (Intel® 80386), amd64 (x86-64)

Operációs rendszerek
  • Microsoft Windows 8
  • Microsoft Windows 7
  • Microsoft Windows Vista
  • Microsoft Windows XP
  • Microsoft Windows Server 2012
  • Microsoft Windows Server 2008/R2
  • Microsoft Windows Server 2003
Memória 38 MB

 

Az ESET SysInspector ingyenes letöltése.