A többszörösen díjnyertes NOD32 technológiára épült ESET Endpoint Antivirus 6-os verziója megújult felületen biztosítja a megismert gyors és hatékony vírusvédelmét vállalati ügyfeleink számára. Az új verzió funkcióit tekintve is számos újítást és fejlesztést tartalmaz, többek között az otthoni változatból megismert, a rejtőzködő kártevőket még hatékonyabban észlelő és eltávolító Speciális memóriaellenőrző modult, a biztonsági réseket célzó kártevőket kiszűrő Exploit blokkolót, a hálózati támadásokat meghiúsító Sebezhetőség elleni védelmet, az Adathalászat elleni védelmet vagy a továbbfejlesztett Behatolásmegelőző rendszert és Eszközfelügyeletet. Ezek segítségével hálózatának biztonságát még magasabb szintre emelheti.

Az AV-Comparatives víruslaboratórium által több alkalommal az Év Antivírusának választott ESET NOD32 Antivirus tartja a nemzetközileg elismert Virus Bulletin tesztek VB100 rekordját, megelőzve ezzel a versenytársak vírusvédelmi megoldásait.
 


Az ESET Endpoint Antivirus licencek négy számítógépnél nagyobb hálózatok esetében alkalmazhatóak. Ezen konstrukciók nemcsak a munkaállomások védelméről gondoskodnak, hanem magukban foglalják a szintén megújult, az ESET termékek központi adminisztrációjára szolgáló ESET Remote Administrator szoftvert is.

Vírus- és kémprogramvédelem

Az ESET Endpoint Antivirus vírus- és kémprogramvédelme a díjnyertes ThreatSense® technológián alapszik, amely az ESET összes programjában bizonyította már megbízhatóságát. A program védelmet nyújt a vírusok, kémprogramok, trójaiak, rootkitek, férgek, valamint a kéretlen reklámprogramok és adathalász kísérletek ellen is. Az ESET Endpoint Antivirus a mesterséges intelligencia segítségével proaktív védelmet nyújt a még ismeretlen kártevők ellen is, így felhasználóink az olyan új fenyegetések ellen is védve vannak, melyek ellenszerét még senki sem készítette el. A szoftver újratervezett beállításokkal és kezelőfelülettel biztosítja a könnyű használatot és új és továbbfejlesztett funkciói segítségével számítógépének ellenőrzése és az új kártevők felismerése még gyorsabbá és hatékonyabbá vált.

 

Az ESET Endpoint Antivirus 6-ban megjelent újdonságok:

Új grafikus felület

A nagyfelbontású, érintésre optimalizált kezelőfelület könnyű hozzáférést biztosít a leggyakrabban használt eszközökhöz és funkciókhoz.

Speciális memóriaellenőrzés

Az ESET Endpoint Antivirus 6 Speciális Memóriaellenőrző moduljával a hagyományos detektálást kifinomult összezavarással vagy többszörös titkosítással elkerülő kártevőket szűri hatékonyan, így az operációs rendszer műveleti memóriájában megbújó kártevők sem jelentenek többé problémát.

Exploit blokkoló

Az egyre korszerűbb és hatékonyabb vírusirtók mellett a kártevők készítői egyre inkább a számítógépek sebezhetőségeit támadják, hogy megkerüljék a vírusvédőt. Ezt a tendenciát kezeli az Exploit blokkoló, amely a számítógépeken futó, általánosan elterjedt programok (Java, Böngészők, Flash Player, Acrobat Reader stb.) sebezhetőségeit célzó kártevőket akadályozza meg káros hatásuk kifejtésében. Az Exploit blokkoló kiemelt figyelmet fordít a leggyakrabban előforduló, a Java sebezhetőségeit támadó kártevőkre.

Sebezhetőség elleni védelem

A számítógépen található programok sebezhetősége mellett az ESET Endpoint Antivirus legfrissebb verziója a hálózati sebezhetőségekre is különös figyelmet fordít, így meg tudja akadályozni a hálózat hibáit kihasználó támadásokat és elejét tudja venni a férgek terjedését.

Adathalászat elleni védelem

Az online fizetés elterjedésével egyre több olyan rosszindulatú oldal jelent meg, amelyek érzékeny személyes adataink és bankkártya számunk megszerzését célozza meg. Ezek hatékony kiszűrésére fejlesztette ki az ESET az adathalászat elleni modulját, hogy biztonságosan intézhessük online pénzügyeinket.

Megosztott gyorsítótár

Jobb teljesítmény virtualizált környezetben. A megosztott helyi gyorsítótár használata lerövidíti az ESET végpontvédelmek ellenőrzési idejét VMware-en vagy Hyper-V megoldásokon. Bővebb információért, kérjük, kattintson ide.

Antivirus eltávolító

Az ESET AV Remover program a más gyártótól származó védelmi programok továbbfejlesztett észlelésével és eltávolításával biztosítja az ESET végpontvédelmek zökkenőmentes telepítését és optimalizált működését.


Speciális eltávolító

Az ESET egy külön futtatható eltávolító programot épített be a legújabb ESET Endpoint Antivirus kezelőfelületére, amely a néhány legelterjedtebb, komoly problémákat okozó kritikus kártevők eltávolítására specializálódott program.


Az ESET Endpoint Antivirus 6-ban továbbfejlesztett funkciók:


Eszközfelügyelet

Megoldható egyszerre több eszközre vonatkozó engedélyező, tiltó és naplózó szabály létrehozása, továbbá a program automatikusan felismeri az eszköz sorozatszámát, gyártóját és típusát.

Frissítések

Az ESET Endpoint Antivirus 6-os verziójának adatbázisa és programmoduljai már egy kattintással frissíthetők a tálcáról is, tovább az esetlegesen megszakadt telepítések a kapcsolat helyreállta után folytatódnak.


A 6-os verziókban megjelent új és továbbfejlesztett funkciók teljes listájához kattintson a képre:

 

Az ESET Endpoint Antivirus 5-ben megjelent újdonságok:

Semlegesít mindennemű fenyegetést (vírusok, rootkitek, férgek, trójaiak és képmprogramok), megvédve ezzel a hálózatot az interneten vagy offline. Beállítható felhő alapú védelme az ismertségi adatbázist használva jelentősen meggyorsítja a keresési sebességet és csökkenti a téves riasztások számát.
Megvédi a rendszerleíró adatbázist, a folyamatokat, alkalmazásokat és fájlokat az illetéktelen módosításoktól. A legmélyebb szintig szabályozható ezzel a rendszer működése, ezáltal lehetőség nyílik ismeretlen fenyegetések észlelésére azok gyanús viselkedés alapján.
Előre megadható szabálykészletével lehetővé teszi az illetéktelen eszközök használatának letiltását. Az olvasási/írási, olvasási és tiltási szabályok külön definiálhatóak eszközökre, felhasználókra és csoportokra is.
Lehetőség nyílik a vírusdefiníciós adatbázis visszaállítására egy korábbi, jól működő állapotra, amennyiben valamelyik frissítés inkompatibilis lenne a rendszerrel vagy annak egy részével.

 

Minősített védelem

A West Coast Labs egy független szervezet, mely biztonsági szoftverek tesztelésére szakosodott. A szervezet által kiadott Checkmark minősítések egy integrált szabvány-rendszer részeként kerülnek kiadásra. A Checkmark minősítéseket világszerte elismerik és a teljesítmény megbízható jelzőinek fogadják el.

Az ESET biztonsági szoftverei megszerezték a rangos West Coast Labs tanúsítványát az úgynevezett „Chinese malware” felismeréséért. (2011. június)

Rendszerkövetelmények

Microsoft Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista, XP SP3 32 bites, XP SP2 64 bites

Windows 7 kompatibitás Citrix Xen kompatibilitás VmWare kompatibilitás