A többszörösen díjnyertes NOD32 technológiára épült ESET Endpoint Security legújabb verziója megújult felületen biztosítja a megismert gyors és hatékony vírusvédelmét és robusztus tűzfalát vállalati ügyfeleink számára. Az új verzió funkcióit tekintve is számos újítást és fejlesztést tartalmaz, többek között az otthoni változatból megismert, a rejtőzködő kártevőket még hatékonyabban észlelő és eltávolító Speciális memóriaellenőrző modult, a biztonsági réseket célzó kártevőket kiszűrő Exploit blokkolót, a hálózati támadásokat meghiúsító Sebezhetőség elleni védelmet, az Adathalászat elleni védelmet vagy a továbbfejlesztett Tűzfalat, Behatolásmegelőző rendszert és Eszközfelügyeletet. Ezek segítségével hálózatának biztonságát még magasabb szintre emelheti.

Az ESET Endpoint Security Business Edition licenc négy számítógépnél nagyobb hálózatok esetében alkalmazható. Ez a licenckonstrukció nem csak a munkaállomások védelméről gondoskodik, hanem magában foglalja a szintén megújult, az ESET termékek központi adminisztrációjára szolgáló ESET Remote Administrator szoftvert is.

 

Az ESET Endpoint Security vírus- és kémprogramvédelme az NOD32 Antivirus motoron alapszik. Az AV-Comparatives víruslaboratórium által több alkalommal az Év Antivírusának választott ESET NOD32 Antivirus tartja a nemzetközileg elismert Virus Bulletin tesztek VB100 rekordját.

Integrált megközelítés

Az ESET Endpoint Security egy integrált biztonsági programcsomag, mely a különböző biztonsági programok egyazon kezelőfelület segítségével történő elérésének lehetőségét nyújtja.

 

Az ESET Endpoint Security különböző moduljai együttműködnek, és adatokat adnak át egymásnak, így biztosítva igen alacsony erőforrásigény mellett a maximális védelmet.

Vírus- és kémprogramvédelem

Az ESET Endpoint Security vírus- és kémprogramvédelme a díjnyertes ThreatSense® technológián alapszik, amely az ESET összes programjában bizonyította már megbízhatóságát. A program védelmet nyújt a vírusok, kémprogramok, trójaiak, rootkitek, férgek, valamint a kéretlen reklámprogramok és adathalász kísérletek ellen is. Az ESET Endpoint Security a mesterséges intelligencia segítségével proaktív védelmet nyújt a még ismeretlen kártevők ellen is, így felhasználóink az olyan új fenyegetések ellen is védve vannak, melyek ellenszerét még senki sem készítette el. A szoftver újratervezett beállításokkal és kezelőfelülettel biztosítja a könnyű használatot és új és továbbfejlesztett funkciói segítségével számítógépének ellenőrzése és az új kártevők felismerése még gyorsabbá és hatékonyabbá vált.

 

Személyi tűzfal

A személyi tűzfal figyeli a védett számítógép és a hálózat más számítógépei közötti teljes adatforgalmat, ezáltal megvédi számítógépét a külső támadásoktól. 

Levélszemétszűrő

Az ESET Endpoint Security levélszemétszűrő modulja kiszűri a kéretlen e-maileket, így fokozza az elektronikus kommunikáció biztonságát és kényelmét.

 

Az ESET Endpoint Security 6-ban megjelent újdonságok:


Új grafikus felület

A nagyfelbontású, érintésre optimalizált kezelőfelület könnyű hozzáférést biztosít a leggyakrabban használt eszközökhöz és funkciókhoz.Speciális memóriaellenőrzés

Az ESET Endpoint Security 6 Speciális Memóriaellenőrző moduljával a hagyományos detektálást kifinomult összezavarással vagy többszörös titkosítással elkerülő kártevőket szűri hatékonyan, így az operációs rendszer műveleti memóriájában megbújó kártevők sem jelentenek többé problémát.

Exploit blokkoló

Az egyre korszerűbb és hatékonyabb vírusirtók mellett a kártevők készítői egyre inkább a számítógépek sebezhetőségeit támadják, hogy megkerüljék a vírusvédőt. Ezt a tendenciát kezeli az Exploit blokkoló, amely a számítógépeken futó, általánosan elterjedt programok (Java, Böngészők, Flash Player, Acrobat Reader stb.) sebezhetőségeit célzó kártevőket akadályozza meg káros hatásuk kifejtésében. Az Exploit blokkoló kiemelt figyelmet fordít a leggyakrabban előforduló, a Java sebezhetőségeit támadó kártevőkre.

 


Sebezhetőség elleni védelem

A számítógépen található programok sebezhetősége mellett az ESET Endpoint Security legfrissebb verziója a hálózati sebezhetőségekre is különös figyelmet fordít, így meg tudja akadályozni a hálózat hibáit kihasználó támadásokat és elejét tudja venni a férgek terjedését.

Adathalászat elleni védelem

Az online fizetés elterjedésével egyre több olyan rosszindulatú oldal jelent meg, amelyek érzékeny személyes adataink és bankkártya számunk megszerzését célozza meg. Ezek hatékony kiszűrésére fejlesztette ki az ESET az adathalászat elleni modulját, hogy biztonságosan intézhessük online pénzügyeinket.Megosztott gyorsítótár

Jobb teljesítmény virtualizált környezetben. A megosztott helyi gyorsítótár használata lerövidíti az ESET végpontvédelmek ellenőrzési idejét VMware-en vagy Hyper-V megoldásokon. Bővebb információért, kérjük, kattintson ide.

Antivirus eltávolító

Az ESET AV Remover program a más gyártótól származó védelmi programok továbbfejlesztett észlelésével és eltávolításával biztosítja az ESET végpontvédelmek zökkenőmentes telepítését és optimalizált működését.Speciális eltávolító

Az ESET egy külön futtatható eltávolító programot épített be a legújabb ESET Endpoint Security kezelőfelületére, amely a néhány legelterjedtebb, komoly problémákat okozó kritikus kártevők eltávolítására specializálódott program.

Az ESET Endpoint Security 6-ban továbbfejlesztett funkciók:

Személyi tűzfal

A 6-os verziótól kezdve már közvetlenül a személyi tűzfal naplójából, néhány kattintással készíthető új szabály, így a szabályok kezelése még egyszerűbben és gyorsabban megoldható. Az esetlegesen letiltott programok kommunikációjának szabályozásában az új Hibaelhárító varázsló is segítséget nyújt.

Webfelügyelet

Az új verzióban lehetőség nyílik az engedélyezés vagy a tiltás mellett  szituáció-alapú, „enyhe” tiltó/figyelmeztető szabályok létrehozására felhasználókra, felhasználói csoportokra, kategóriákra vagy akár URL csoportokra is, emellett a tiltó és figyelmeztető üzenetek megjelenítése testre is szabható.

Eszközfelügyelet

Megoldható egyszerre több eszközre vonatkozó engedélyező, tiltó és naplózó szabály létrehozása, továbbá a program automatikusan felismeri az eszköz sorozatszámát, gyártóját és típusát.

Frissítések

Az ESET Endpoint Security 6-os verziójának adatbázisa és programmoduljai már egy kattintással frissíthetők a tálcáról is, tovább az esetlegesen megszakadt telepítések a kapcsolat helyreállta után folytatódnak.


A 6-os verziókban megjelent új és továbbfejlesztett funkciók teljes listájához kattintson a képre:

Az ESET Endpoint Security 5-ben megjelent újdonságok:

Semlegesít mindennemű fenyegetést (vírusok, rootkitek, férgek, trójaiak és képmprogramok), megvédve ezzel a hálózatot az interneten vagy offline. Beállítható felhő alapú védelme az ismertségi adatbázist használva jelentősen meggyorsítja a keresési sebességet és csökkenti a téves riasztások számát.
Megvédi a rendszerleíró adatbázist, a folyamatokat, alkalmazásokat és fájlokat az illetéktelen módosításoktól. A legmélyebb szintig szabályozható ezzel a rendszer működése, ezáltal lehetőség nyílik ismeretlen fenyegetések észlelésére azok gyanús viselkedés alapján.
Automatikus Felhő-alapú osztályozási technológiája révén lehetővé teszi a felhasználók hozzáférésének korlátozását bizonyos típusú weboldalakhoz. A felhasználói csoportokhoz hozzárendelhető és részletesen beállítható szabályok segítségével érvényre juttathatja a cég internetelérést szabályozó házirendjét. A nem kívánt weboldalak blokkolásával elkerülhető a túlzottan magas felhasználói sávszélesség-igény.
Előre megadható szabálykészletével lehetővé teszi az illetéktelen eszközök használatának letiltását. Az olvasási/írási, olvasási és tiltási szabályok külön definiálhatóak eszközökre, felhasználókra és csoportokra is.
Az alkalmazást felépítő biztonsági komponensek (tűzfal, spamszűrő, webfelügyelet, eszközfelügyelet, Microsoft NAP támogatás, webhozzáférés-védelem) külön-külön és egyben is telepíthetőek, melyek a távadminisztrációs felügyelet segítségével később ki-be kapcsolhatóak.
Lehetőség nyílik a vírusdefiníciós adatbázis visszaállítására egy korábbi, jól működő állapotra, amennyiben valamelyik frissítés inkompatibilis lenne a rendszerrel vagy annak egy részével.
A szoftver (illetve annak OS X-es és Linux-os megfelelője) egyaránt észleli bármelyik operációs rendszerre jellemző kártevőt.

 

Minősített védelem

A West Coast Labs egy független szervezet, mely biztonsági szoftverek tesztelésére szakosodott. A szervezet által kiadott Checkmark minősítések egy integrált szabvány-rendszer részeként kerülnek kiadásra. A Checkmark minősítéseket világszerte elismerik és a teljesítmény megbízható jelzőinek fogadják el.

Az ESET Smart Security sikeresen teljesítette a West Coast Labs összes tesztjét, így megszerezte a Checkmark minősítést. (2010)
Az ESET biztonsági szoftverei megszerezték a rangos West Coast Labs tanúsítványát az úgynevezett „Chinese malware” felismeréséért. (2011. június)
 
A TÜV tesztjén sikeresen szereplő ESET Endpoint Security  megkapta a „Minősített Vírusvédelem” besorolást.

Rendszerkövetelmények

Microsoft Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista, XP SP3 32 bites, XP SP2 64 bites

Windows 7 kompatibitás Citrix Xen kompatibilitás VmWare kompatibilitás