Az Ön böngészőjében nincs engedélyezve a sütik (cookies) használata. A honlap teljes értékű használatához kérjük, engedélyezze használatukat böngészőjében!
 
Létrehozva: 2010-11-15, 09:49:10
Utolsó frissítés: 2010-11-17, 08:43:41
Platform: Win32
Típus: alkalmazás
Méret: 743424
Dátum: 2010-05-04
Veszélyeztetett operációs rendszer(ek): Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows 2000, Windows Server 2003, Windows XP
Nem veszélyeztetett operációs rendszer(ek): Windows 3.xx, DOS, Linux, Unix, Solaris, MacOS, Mac OS X, OS2
 

Elnevezések:

A különböző vírusvédelmek az egyes vírusokat, férgeket eltérő névvel illethetik. Előfordulhat, hogy egy vírusvédelmi rendszer egy adott károkozó program különböző példányait különböző neveken azonosítja, de az is elképzelhető, hogy különböző vírusokat, férgeket illet azonos néven. Az alábbi lista tájékoztató jelleggel mutatja a legelterjedtebb vírusvédelmek elnevezését, mely természetesen még az adott vírusvédelmi rendszer különböző verziója esetén is más és más lehet.

A Win32/Adware.AntimalwareDoctor alkalmazás elnevezései az egyes vírusvédelmek szerint:

vírusvédelem elnevezés
Avast Win32:Crypt-GKI
AVG Generic17.BREI
Avira TR/FraudPack.auwf
BitDefender Trojan.FakeAV.KYZ
e-Trust Win32/Renos.C!generic
F-PROT W32/MalwareF.CZYM
Fortinet W32/PackTDss.K!tr
F-Secure Trojan.FakeAV.KYZ
Ikarus Trojan.Win32.Pakes
vírusvédelem elnevezés
Kaspersky Trojan.Win32.FraudPack.auwf
McAfee Generic FakeAlert!ji
NOD32 (ESET) Win32/Adware.AntimalwareDoctor
Microsoft Rogue:Win32/FakeYak
Norton Antivirus Trojan.FakeAV!gen30
Panda Adware/AntimalwareDoctor
Sophos Troj/Mdrop-CNZ
Trend Micro TROJ_FAKEAV.SMGS
VirusBuster Trojan.FraudPack.ADHK
 

Telepítés:

Egyes vírusok, férgek a telepítést megelőzően, illetve a telepítés során, esetleg a számítógép sikeres megfertőzését követő első újraindítás alkalmával valamilyen látványos tevékenységet végeznek. Ennek a célja - azon kívül, hogy felhívják magukra a figyelmet - az, hogy az felhasználói interaktívitással (egy billentyűlenyomás vagy egérkattintás) megnehezítsék a kártékony kód automatikus feldolgozását virtuális környezetben.

A alkalmazás a saját kódjának telepítése során az alábbi ablako(ka)t jeleníti meg a képernyőn:

image image Az interneten vagy lokális hálózaton terjedő kártevők elsődleges célja, hogy egy másik számítógépet fertőzzenek meg. A megtámadott számítógép működésébe, annak operációs rendszerébe általában úgy épülnek be, hogy az egy esetleges újraindítást (boot-olást) követően is aktivízálja a kártevő kódját. Ezt általában úgy érik el, hogy a kártevő kódját tartalmazó fájl(oka)t hoznak létre vagy meglévő fájl(oka)t módosítanak, illetve beállítanak néhány bejegyzést a rendszerleíró adatbázisban, ami arra utasítja az induló operációs rendszert, hogy a frissen elhelyezett kártékony kódot is el kell indítani. Emellett - nem közvetlenül az újraindítás érdekében - más területeken (könyvtárakban) is létrehoznak magukból másolatot. Ennek kettős célja van: Egyrészt egy esetleges vírusirtást követően egy eldugott helyen megmaradhatnak a fertőzött állományok, másrészt helyi hálózatokban, megosztott könyvtárakban, peer-to-peer hálózatokban is képes terjedni. Kihasználhatják továbbá a Windows alapértelmezés szerinti beállítását is, miszerint egy létrehozott AUTORUN.INF nevű fájllal el lehet érni, hogy egy meghajtó megnyitásakor is aktivizálódjon a kártékony kód.
image

A alkalmazás a következő fájlokat hozza létre abba a mappába, ahonnan indítva lett:

 • enemies-names.txt
 • hookdll.dll
 • lsrslt.ini
image image image

A Win32/Adware.AntimalwareDoctor alkalmazás a rendszerleíró adatbázisba az alábbi bejegyzéseket hozza létre, illetve módosítja (ha már létezik):

 • [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] "<actualfile>"="<actualdrive>:\<actualdir>\<actualfile>"
 • [HKEY_CURRENT_USER\Software\Antimalware Doctor Inc\Antimalware Doctor] "affid"
 • [HKEY_CURRENT_USER\Software\Antimalware Doctor Inc\Antimalware Doctor] "database_version"
 • [HKEY_CURRENT_USER\Software\Antimalware Doctor Inc\Antimalware Doctor] "datarl1"
 • [HKEY_CURRENT_USER\Software\Antimalware Doctor Inc\Antimalware Doctor] "datarl2"
 • teljes lista...
Megjegyzés: Az elnevezésekben szereplő <actualdir> kifejezés azt a könyvtárat jelöli, ahonnan a alkalmazás indítva lett. Megjegyzés: Az elnevezésekben szereplő <actualdrive> kifejezés azt a meghajtót jelöli, amelyikről a alkalmazás indítva lett. Megjegyzés: Az elnevezésekben szereplő <actualfile> kifejezés az elindított fertőzött fájl nevét jelöli.

Hátsóajtó

A vírusok, férgek egyre gyakrabban nyitnak hátsóajtót a megtámadott számítógépen. Ezzel teljes mértékben átvehetik a számítógép felügyeletét, a támadó azt csinál a számítógépen, amit csak akar: alkalmazásokat futtathat, állíthat le, állományokat tölthet le/fel, jelszavakat, hozzáférési kódokat tulajdoníthat el.

Az alábbi weboldalakhoz csatlakozik:

 • chstat.in
 • endoget.in
Megjegyzés: A kártevők gyakran az internetről töltenek le kártékony kódot, melyek tartalma és elérhetősége azonban folyamatosan változhat.