Az Ön böngészőjében nincs engedélyezve a sütik (cookies) használata. A honlap teljes értékű használatához kérjük, engedélyezze használatukat böngészőjében!
 
Létrehozva: 2008-09-12, 09:57:56
Utolsó frissítés: 2009-11-09, 16:05:41
Platform: Win32
Típus: trójai
Méret: 61440
Dátum: 2008-04-02
Veszélyeztetett operációs rendszer(ek): Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows 2000, Windows Server 2003, Windows XP
Nem veszélyeztetett operációs rendszer(ek): Windows 3.xx, DOS, Linux, Unix, Solaris, MacOS, Mac OS X, OS2
 

Elnevezések:

A különböző vírusvédelmek az egyes vírusokat, férgeket eltérő névvel illethetik. Előfordulhat, hogy egy vírusvédelmi rendszer egy adott károkozó program különböző példányait különböző neveken azonosítja, de az is elképzelhető, hogy különböző vírusokat, férgeket illet azonos néven. Az alábbi lista tájékoztató jelleggel mutatja a legelterjedtebb vírusvédelmek elnevezését, mely természetesen még az adott vírusvédelmi rendszer különböző verziója esetén is más és más lehet.

A Win32/Adware.WinReanimator trójai elnevezései az egyes vírusvédelmek szerint:

vírusvédelem elnevezés
Avast Win32:Renos-EE
AVG Win32/PEPatch
Avira TR/Crypt.XPACK.Gen
BitDefender Trojan.Crypt.AN
e-Trust Win32/Eldycow.Q
F-PROT W32/Heuristic-OBB!Eldorado
F-Secure not-virus:Hoax.Win32.Renos.bcz
Ikarus not-a-virus:Hoax.Win32.Renos.bcz
Kaspersky not-a-virus:FraudTool.Win32.UltimateDefender.dd
vírusvédelem elnevezés
McAfee Generic.dx(Trojan)
NOD32 (ESET) Win32/Adware.WinReanimator
Microsoft Win32/Renos
Norton Antivirus Downloader
Panda Adware/PurityScan
Rising Antivirus Trojan.Win32.StartPage.mdk
Sophos Troj/FakeVir-AV
Trend Micro TROJ_RENOS.LU
VirusBuster Adware.UltimateDefend.Gen!Pac
 

Telepítés:

Az interneten vagy lokális hálózaton terjedő kártevők elsődleges célja, hogy egy másik számítógépet fertőzzenek meg. A megtámadott számítógép működésébe, annak operációs rendszerébe általában úgy épülnek be, hogy az egy esetleges újraindítást (boot-olást) követően is aktivízálja a kártevő kódját. Ezt általában úgy érik el, hogy a kártevő kódját tartalmazó fájl(oka)t hoznak létre vagy meglévő fájl(oka)t módosítanak, illetve beállítanak néhány bejegyzést a rendszerleíró adatbázisban, ami arra utasítja az induló operációs rendszert, hogy a frissen elhelyezett kártékony kódot is el kell indítani. Emellett - nem közvetlenül az újraindítás érdekében - más területeken (könyvtárakban) is létrehoznak magukból másolatot. Ennek kettős célja van: Egyrészt egy esetleges vírusirtást követően egy eldugott helyen megmaradhatnak a fertőzött állományok, másrészt helyi hálózatokban, megosztott könyvtárakban, peer-to-peer hálózatokban is képes terjedni. Kihasználhatják továbbá a Windows alapértelmezés szerinti beállítását is, miszerint egy létrehozott AUTORUN.INF nevű fájllal el lehet érni, hogy egy meghajtó megnyitásakor is aktivizálódjon a kártékony kód.
image image

A Win32/Adware.WinReanimator trójai a Windows mappában (alapértelmezés szerint C:\Windows) létrehozza az alábbi fájlokat:

  • braviax.exe
  • cru629.dat

A Win32/Adware.WinReanimator trójai a Windows System32 mappájában (alapértelmezés szerint C:\Windows\System32) létrehozza az alábbi fájlokat:

  • braviax.exe
  • cru629.dat
  • univrs32.dat
image image

A Win32/Adware.WinReanimator trójai a rendszerleíró adatbázisba az alábbi bejegyzéseket hozza létre, illetve módosítja (ha már létezik):

  • [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] "braviax"="C:\WINDOWS\system32\braviax.exe"
  • [HKEY_USERS\S-1-5-21-1060284298-1770027372-839522115-1003\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] "braviax"="C:\WINDOWS\system32\braviax.exe"

Támadás az interneten

Sok vírus, féreg képes arra, hogy az interneten támadást indítson más számítógépek ellen, lehetetlenné téve azok használatát.

A trójai megkísérel a(z) www.google.com webcímre csatlakozni.


Hátsóajtó

A vírusok, férgek egyre gyakrabban nyitnak hátsóajtót a megtámadott számítógépen. Ezzel teljes mértékben átvehetik a számítógép felügyeletét, a támadó azt csinál a számítógépen, amit csak akar: alkalmazásokat futtathat, állíthat le, állományokat tölthet le/fel, jelszavakat, hozzáférési kódokat tulajdoníthat el.

A(z) www.softcashier.com weboldalhoz csatlakozik.


Tevékenységek

Minden vírus, féreg azt csinál, amit akar, illetve amit a programozó beleprogramozott. Egyes vírusok, férgek tevékenységüket (büntető rutinjukat) valamilyen eseményhez, legtöbbször valamilyen időponthoz kötik.

feltétel

a telepítés során

tevékenység

újraindítja a számítógépet