Az Ön böngészőjében nincs engedélyezve a sütik (cookies) használata. A honlap teljes értékű használatához kérjük, engedélyezze használatukat böngészőjében!
 
Létrehozva: 2010-07-13, 16:05:24
Utolsó frissítés: 2010-07-13, 16:05:24
Platform: INF
Típus: betöltő
Méret: 1024
Dátum: 2007-07
Veszélyeztetett operációs rendszer(ek): Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows 2000, Windows Server 2003, Windows XP
Nem veszélyeztetett operációs rendszer(ek): Windows 3.xx, DOS, Linux, Unix, Solaris, MacOS, Mac OS X, OS2
 

A kártevő az AutoRun családba tartozik.


Elnevezések:

A különböző vírusvédelmek az egyes vírusokat, férgeket eltérő névvel illethetik. Előfordulhat, hogy egy vírusvédelmi rendszer egy adott károkozó program különböző példányait különböző neveken azonosítja, de az is elképzelhető, hogy különböző vírusokat, férgeket illet azonos néven. Az alábbi lista tájékoztató jelleggel mutatja a legelterjedtebb vírusvédelmek elnevezését, mely természetesen még az adott vírusvédelmi rendszer különböző verziója esetén is más és más lehet.

A INF/Autorun.1 betöltő elnevezései az egyes vírusvédelmek szerint:

vírusvédelem elnevezés
Avast több elnevezés
AVG több elnevezés
Avira több elnevezés
BitDefender több elnevezés
e-Trust több elnevezés
F-PROT több elnevezés
Fortinet több elnevezés
F-Secure több elnevezés
Ikarus több elnevezés
Kaspersky több elnevezés
McAfee több elnevezés
NOD32 (ESET) INF/Autorun
vírusvédelem elnevezés
Microsoft több elnevezés
Norton Antivirus több elnevezés
Panda több elnevezés
Sophos több elnevezés
Trend Micro több elnevezés
VirusBuster INF.Autorun.Gen
 

Telepítés:

Egyes vírusok, férgek a telepítést megelőzően, illetve a telepítés során, esetleg a számítógép sikeres megfertőzését követő első újraindítás alkalmával valamilyen látványos tevékenységet végeznek. Ennek a célja - azon kívül, hogy felhívják magukra a figyelmet - az, hogy az felhasználói interaktívitással (egy billentyűlenyomás vagy egérkattintás) megnehezítsék a kártékony kód automatikus feldolgozását virtuális környezetben.

A INF/Autorun.1 betöltő az autorun.inf automatikus programfuttató fájlt használó kártevők közé tartozik. Az autorun.inf fájlban többek között a következő képeken látható bejegyzések fordulhatnak elő:

image image image image

Tevékenységek

Minden vírus, féreg azt csinál, amit akar, illetve amit a programozó beleprogramozott. Egyes vírusok, férgek tevékenységüket (büntető rutinjukat) valamilyen eseményhez, legtöbbször valamilyen időponthoz kötik.

feltétel

böngészés során

tevékenység

amennyiben az autorun.inf fájl valamely egység főkönyvtárába kerül, akkor a betöltő eléri, hogy a kártevő kódja induljon el

image