Az Ön böngészőjében nincs engedélyezve a sütik (cookies) használata. A honlap teljes értékű használatához kérjük, engedélyezze használatukat böngészőjében!
 
Létrehozva: 2007-11-06, 16:26:50
Utolsó frissítés: 2009-11-09, 16:43:13
Platform: Win32
Típus: trójai
Méret: 10752
Dátum: 2005-11-01
Veszélyeztetett operációs rendszer(ek): Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows 2000, Windows Server 2003, Windows XP
Nem veszélyeztetett operációs rendszer(ek): Windows 3.xx, DOS, Linux, Unix, Solaris, MacOS, Mac OS X, OS2
 

Elnevezések:

A különböző vírusvédelmek az egyes vírusokat, férgeket eltérő névvel illethetik. Előfordulhat, hogy egy vírusvédelmi rendszer egy adott károkozó program különböző példányait különböző neveken azonosítja, de az is elképzelhető, hogy különböző vírusokat, férgeket illet azonos néven. Az alábbi lista tájékoztató jelleggel mutatja a legelterjedtebb vírusvédelmek elnevezését, mely természetesen még az adott vírusvédelmi rendszer különböző verziója esetén is más és más lehet.

A Win32/Bagle.DF trójai elnevezései az egyes vírusvédelmek szerint:

vírusvédelem elnevezés
Avast Win32:Beagle-gen5
AVG I-Worm/Bagle.HZ
BitDefender Trojan.Downloader.Bagle.1.Gen
e-Trust Win32/Glieder.CB
F-PROT W32/Mitglieder.GA
F-Secure Email-Worm.Win32.Bagle.eg
Ikarus Email-Worm.Win32.Bagle.EF
Kaspersky Email-Worm.Win32.Bagle.eg
vírusvédelem elnevezés
McAfee W32/Bagle.dm(Virus)
Microsoft Win32/Mitglieder
NOD32 (ESET) Win32/Bagle.DF
Panda Trj/Mitglieder.FK
Rising Antivirus Worm.Mail.Bagle.er
Sophos Troj/BagleDl-W
Trend Micro TROJ_BAGLE.GEN
VirusBuster Trojan.DL.Bagle.EL
 

szervezet elnevezés
Wildlist W32/Bagle.BS-mm

Telepítés:

Az interneten vagy lokális hálózaton terjedő kártevők elsődleges célja, hogy egy másik számítógépet fertőzzenek meg. A megtámadott számítógép működésébe, annak operációs rendszerébe általában úgy épülnek be, hogy az egy esetleges újraindítást (boot-olást) követően is aktivízálja a kártevő kódját. Ezt általában úgy érik el, hogy a kártevő kódját tartalmazó fájl(oka)t hoznak létre vagy meglévő fájl(oka)t módosítanak, illetve beállítanak néhány bejegyzést a rendszerleíró adatbázisban, ami arra utasítja az induló operációs rendszert, hogy a frissen elhelyezett kártékony kódot is el kell indítani. Emellett - nem közvetlenül az újraindítás érdekében - más területeken (könyvtárakban) is létrehoznak magukból másolatot. Ennek kettős célja van: Egyrészt egy esetleges vírusirtást követően egy eldugott helyen megmaradhatnak a fertőzött állományok, másrészt helyi hálózatokban, megosztott könyvtárakban, peer-to-peer hálózatokban is képes terjedni. Kihasználhatják továbbá a Windows alapértelmezés szerinti beállítását is, miszerint egy létrehozott AUTORUN.INF nevű fájllal el lehet érni, hogy egy meghajtó megnyitásakor is aktivizálódjon a kártékony kód.
image

A Win32/Bagle.DF trójai a Windows mappában (alapértelmezés szerint C:\Windows) véletlenszerűen generált névvel fájl(oka)t hoz létre, melyeknek kiterjesztése .exe.

A Win32/Bagle.DF trójai a Windows System32 mappájában (alapértelmezés szerint C:\Windows\System32) létrehozza az alábbi fájlokat:

  • hleader_dll.dll
  • hloader_exe.exe

A trójai kódját tartalmazó fájlok az alábbi ikonnal jelennek meg:

image
image

A rendszerleíró adatbázisba a(z) [ HKEY_CURRENT_USER\ Software\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ Run] " auto__hloader__key" =" C: \ WINDOWS\ system32\ hloader_exe. exe" bejegyzést teszi, illetve módosítja (ha már létezik).


Támadás az interneten

Sok vírus, féreg képes arra, hogy az interneten támadást indítson más számítógépek ellen, lehetetlenné téve azok használatát.

A trójai megkísérel az alábbi webcímekre csatlakozni:

  • 1st-new-orleans-hotels.com
  • 25kadr.org
  • 757555.ru
  • abtechsafety.com
  • acentrum.pl
  • teljes lista...

Hátsóajtó

A vírusok, férgek egyre gyakrabban nyitnak hátsóajtót a megtámadott számítógépen. Ezzel teljes mértékben átvehetik a számítógép felügyeletét, a támadó azt csinál a számítógépen, amit csak akar: alkalmazásokat futtathat, állíthat le, állományokat tölthet le/fel, jelszavakat, hozzáférési kódokat tulajdoníthat el.

A trójai a(z) w.php fájlt tölti le a webről a háttérben.