Létrehozva: 2010-09-17, 12:04:58
Utolsó frissítés: 2010-09-17, 12:27:02
Platform: Win32
Típus: trójai
Méret: 4657048
Dátum: 2010-08
Veszélyeztetett operációs rendszer(ek): Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows 2000, Windows Server 2003, Windows XP
Nem veszélyeztetett operációs rendszer(ek): Windows 3.xx, DOS, Linux, Unix, Solaris, MacOS, Mac OS X, OS2
 

Elnevezések:

A különböző vírusvédelmek az egyes vírusokat, férgeket eltérő névvel illethetik. Előfordulhat, hogy egy vírusvédelmi rendszer egy adott károkozó program különböző példányait különböző neveken azonosítja, de az is elképzelhető, hogy különböző vírusokat, férgeket illet azonos néven. Az alábbi lista tájékoztató jelleggel mutatja a legelterjedtebb vírusvédelmek elnevezését, mely természetesen még az adott vírusvédelmi rendszer különböző verziója esetén is más és más lehet.

A Win32/MessengerPlus trójai elnevezései az egyes vírusvédelmek szerint:

vírusvédelem elnevezés
NOD32 (ESET) Win32/MessengerPlus
vírusvédelem elnevezés
 

Tevékenységek

Minden vírus, féreg azt csinál, amit akar, illetve amit a programozó beleprogramozott. Egyes vírusok, férgek tevékenységüket (büntető rutinjukat) valamilyen eseményhez, legtöbbször valamilyen időponthoz kötik.

feltétel

a telepítés során

tevékenység

a következő ablako(ka)t jeleníti meg:

image

feltétel

működése során

tevékenység

a Win32/MessengerPlus trójai - amely az MSN Messengerhez külön letölthető Messenger Plus! kiegészítő - a Swizzor komponenst telepíti, amely kéretlen reklámokat jelenít meg, meghamisítja a keresési találatokat, valamint automatikus frissítési lehetőségével további kártékony kódokat vagy reklámokat hordozó összetevőket képes telepíteni a gyanútlan felhasználó számítógépére.