Létrehozva: 2007-11-06, 16:53:26
Utolsó frissítés: 2009-11-09, 18:05:23
Platform: Win32
Típus: féreg
Méret: 32256
Dátum: 2004-10-05
Tömörítő: ASPack
Nyelv: Microsoft Visual C++
Veszélyeztetett operációs rendszer(ek): Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows 2000, Windows Server 2003, Windows XP
Nem veszélyeztetett operációs rendszer(ek): Windows 3.xx, DOS, Linux, Unix, Solaris, MacOS, Mac OS X, OS2
 

Elnevezések:

A különböző vírusvédelmek az egyes vírusokat, férgeket eltérő névvel illethetik. Előfordulhat, hogy egy vírusvédelmi rendszer egy adott károkozó program különböző példányait különböző neveken azonosítja, de az is elképzelhető, hogy különböző vírusokat, férgeket illet azonos néven. Az alábbi lista tájékoztató jelleggel mutatja a legelterjedtebb vírusvédelmek elnevezését, mely természetesen még az adott vírusvédelmi rendszer különböző verziója esetén is más és más lehet.

A Win32/Myfip.E féreg elnevezései az egyes vírusvédelmek szerint:

vírusvédelem elnevezés
Avast Win32:Myfip-B-ASP
AVG Worm/Myfip.A
BitDefender Win32.Worm.Myfip.D
e-Trust Win32/Myfip.D
F-PROT W32/Myfip.B
F-Secure Worm.Win32.Myfip.e
Ikarus Worm.Win32.Myfip.E
Kaspersky Worm.Win32.Myfip.e
McAfee W32/Myfip.worm(Virus)
vírusvédelem elnevezés
Microsoft Win32/Myfip.E
NOD32 (ESET) Win32/Myfip.E
Norton Antivirus W32.Myfip.A
Panda W32/Myfip.D.worm
Rising Antivirus Worm.Myfip.f
Sophos W32/Myfip-E
Trend Micro WORM_MYFIP.E
VirusBuster Worm.Myfip.I
 

Telepítés:

Az interneten vagy lokális hálózaton terjedő kártevők elsődleges célja, hogy egy másik számítógépet fertőzzenek meg. A megtámadott számítógép működésébe, annak operációs rendszerébe általában úgy épülnek be, hogy az egy esetleges újraindítást (boot-olást) követően is aktivízálja a kártevő kódját. Ezt általában úgy érik el, hogy a kártevő kódját tartalmazó fájl(oka)t hoznak létre vagy meglévő fájl(oka)t módosítanak, illetve beállítanak néhány bejegyzést a rendszerleíró adatbázisban, ami arra utasítja az induló operációs rendszert, hogy a frissen elhelyezett kártékony kódot is el kell indítani. Emellett - nem közvetlenül az újraindítás érdekében - más területeken (könyvtárakban) is létrehoznak magukból másolatot. Ennek kettős célja van: Egyrészt egy esetleges vírusirtást követően egy eldugott helyen megmaradhatnak a fertőzött állományok, másrészt helyi hálózatokban, megosztott könyvtárakban, peer-to-peer hálózatokban is képes terjedni. Kihasználhatják továbbá a Windows alapértelmezés szerinti beállítását is, miszerint egy létrehozott AUTORUN.INF nevű fájllal el lehet érni, hogy egy meghajtó megnyitásakor is aktivizálódjon a kártékony kód.
image

A Win32/Myfip.E féreg a Windows System32 mappájában (alapértelmezés szerint C:\Windows\System32) létrehozza az alábbi fájlokat:

 • kernel32dll.exe
 • Dfsvc.exe

A féreg kódját tartalmazó fájlok az alábbi ikonnal jelennek meg:

image
image

A rendszerleíró adatbázisba a(z) [ HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ Run] " Distributed File System" =" kernel32dll. exe" bejegyzést teszi, illetve módosítja (ha már létezik).

Annak érdekében, hogy egy helyi hálózaton a vírusok, férgek könnyebben terjedhessenek, képesek arra, hogy fájlok, illetve könyvtárakat megosszanak a hálózaton, esetleg a megtámadott gépen FTP szerver szolgáltatást indítanak. Természetesen ezt annak az érdekében teszik, hogy a másik számítógép elött ülő kiváncsi felhasználó a megosztáson keresztül a saját gépét is megfertőzhesse.

A Win32/Myfip.E féreg megosztott könyvtárként az alábbi mappákat használja:

 • ipc$
 • Admin$\system32

A Win32/Myfip.E féreg az alábbi fájlokat osztja meg P2P megosztásban:

 • worm.txt.exe
 • temp.txt
 • Dfsvc.exe
 • temp.exe
Egy, a számítógépeket támadó vírus, féreg az elindulást követő aktivizálódás érdekében szolgáltatást (service) is létrehozhat. A szolgáltatások paramétereit is természetesen tartalmazza a rendszerleíró adatbázis (registry). A szolgáltatásokat a Windows XP alatt a Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Szolgáltatások alatt tekinthetjük meg. A vírusok, férgek a szolgáltatásokat le is állíthatják.

A Win32/Myfip.E féreg Distributed Link Tracking Extensions néven hoz létre szervizt.

A létrehozott szerviz a(z) Admin$\system32\Dfsvc.exe elérési útra hivatkozik.


Hátsóajtó

A vírusok, férgek egyre gyakrabban nyitnak hátsóajtót a megtámadott számítógépen. Ezzel teljes mértékben átvehetik a számítógép felügyeletét, a támadó azt csinál a számítógépen, amit csak akar: alkalmazásokat futtathat, állíthat le, állományokat tölthet le/fel, jelszavakat, hozzáférési kódokat tulajdoníthat el.

A féreg jelszavakat gyűjt a számítógépről.

A számítógépen keres fájlokat az alábbi kiterjesztésekkel:

A fájlok elérési útvonala a következő szótöredékeket tartalmazza:

A fájlokat a net918.meibu.com címre küldi el.

A megtámadott számítógépen a vírusoknak, férgeknek az egyik elsődleges célpontjai a megosztott mappák. Ezzel nemcsak a helyi hálózaton, hanem peer-to-peer (P2P) kapcsolatokon keresztül is képesek terjedni. Megpróbálhatnak továbbá távoli kapcsolatot létesíteni más számítógépek megosztott könyvtáraival is.

A kapcsolódáshoz az alábbi felhasználói neveket használja:

 • Administrator
 • administrator
 • admin
 • Admin
 • administrator123
 • admin123456
 • administrator123456

A jelszavakat az alábbiakból választja: