Létrehozva: 2008-07-03, 11:49:18
Utolsó frissítés: 2009-11-09, 18:50:34
Platform: MS-DOS
Típus: vírus
Méret: 512
Dátum: 1990-11
Veszélyeztetett operációs rendszer(ek): DOS
 

Elnevezések:

A különböző vírusvédelmek az egyes vírusokat, férgeket eltérő névvel illethetik. Előfordulhat, hogy egy vírusvédelmi rendszer egy adott károkozó program különböző példányait különböző neveken azonosítja, de az is elképzelhető, hogy különböző vírusokat, férgeket illet azonos néven. Az alábbi lista tájékoztató jelleggel mutatja a legelterjedtebb vírusvédelmek elnevezését, mely természetesen még az adott vírusvédelmi rendszer különböző verziója esetén is más és más lehet.

A MS-DOS/Polimer vírus elnevezései az egyes vírusvédelmek szerint:

vírusvédelem elnevezés
Avast Polimer-512
AVG Polimer
Avira Polimer
BitDefender Polimer.512.A
e-Trust Polimer
F-PROT Polimer.512.B
Fortinet Polimer.512.B
F-Secure Virus.DOS.Polimer.512
Ikarus Virus.DOS.Polimer.512
Kaspersky Virus.DOS.Polimer.512
vírusvédelem elnevezés
McAfee Polimer.512(Virus)
NOD32 (ESET) Polimer
Microsoft DOS/Polimer_512.B
Norton Antivirus Polimer
Panda Polimer
Rising Antivirus Polimer
Sophos Polimer-512
Trend Micro POLIMER
VirusBuster Polimer.512.B
 
 • Egyéb elnevezések: Polimer.512,

 • Fertőzés

  A vírusok tevékenységének leglényegesebb célja, hogy más programterületeket fertőzzenek meg. Ezek a programterületek lehetnek programfájlok, programkódot tartalmazó szektorok (boot szektor, MBR - master boot record). Egyes vírusok a fertőzést az egyes területeken különböző eljárással végzik. Előfordulhat az is, hogy egyes speciális állományok (például COMMAND.COM) fertőzésére a víruskód külön algoritmust tartalmaz.

  COM fájlok fertőzése


  Tevékenységek

  Minden vírus, féreg azt csinál, amit akar, illetve amit a programozó beleprogramozott. Egyes vírusok, férgek tevékenységüket (büntető rutinjukat) valamilyen eseményhez, legtöbbször valamilyen időponthoz kötik.

  feltétel

  minden aktiválódáskor

  tevékenység

  • üzenetet jelenít meg

   image
  • az alábbi hango(ka)t ismétli a számítógépen:

   sound

  A fertőzés módszerei

  A vírusok és programférgek egy része speciális bejegyzéseket őriz kódjában arra, hogy a megtámadott számítógépek merevlemezén mely könyvtárakban keressenek megfertőzhető fájlokat, illetve mely könyvtárban helyezhetik el a biztos és rendszeres vezérléshez jutás reményében a kártékony program futtatható kódját hordozó programfájlokat.

  A MS-DOS/Polimer vírus az aktuális könyvtár fájljait fertőzi meg.

  A vírus először a A: lemezen lévő COM fájlokat fertőzi.

  Ezután pedig a C: meghajtón lévőket.


  Memória

  A vírusok nagyobbik része rezidens módon bekerül a memóriába, ám vannak, amelyek direkt fertőzőként (parazita módon) programkódjuk lefutása után a vezérlést visszaadják a gazdaprogramnak és eltávoznak a memóriából.

  A MS-DOS/Polimer vírus nem mutat memóriarezidens viselkedést, és direkt fertőzőként, parazita módon, ha lefutott, visszaadja vezérlést a gazdaprogramnak vagy az operációs rendszernek.


  Egyebek

  A kártékony programok programozói az elkészült kódban üzeneteket, képeket helyezhetnek el, melyeket általában valamilyen formában titkosítanak. A vírusok, programférgek és egyéb kártevők programkódjában sok esetben találunk jellegzetes szövegeket, amelyekben vagy a vírus készítőjének szignóját tisztelhetjük, vagy a vírus működéséhez felhasznált jellemző szövegrészeket (fájl és könyvtárnevek stb.). E szövegek nem mindig ismerhetők fel közvetlenül, többnyire csak a kódolt vírusprogram dekódolásával válnak láthatóvá és olvashatóvá.

  A MS-DOS/Polimer vírus programkódjában szereplő, de soha meg nem jelenő szöveg(ek):

  ERROR